Skocz do zawartości
  • 0

pruski nieśmiertelnik

yasioo

Pytanie

Napisano
Wczoraj w godzinach popołudniowych wykopałem mój pierwszy pruski nieśmiertelnik. Nieśmiertelnik, a właściwie jego połówka wykonana jest z cynku, ma na górze dwa otworki.
Spisuję dane od góry do dołu:

Georg Schulze
Weinbohla (o umlaut w pisowni) Friedenstr.84
11. 10. 73.
Ldst.J.Batl.XII.4.1.K.Nr.179

Nieśmiertelnik trafiony w okolicach Białegostoku.Jeśli ktokolwiek mógłby udzielić jakiejkolwiek informacji na temat jednostki, jej szlaku bojowego lub zasugerować mi gdzie jest położone miasto z którego pochodził żołnierz będę bardzo wdzięczny.
Yasioo
yasiooxx@wp.pl
GG:6924434

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wczoraj w godzinach popołudniowych wykopałem mój pierwszy pruski nieśmiertelnik. Nieśmiertelnik, a właściwie jego połówka wykonana jest z cynku, ma na górze dwa otworki.
Spisuję dane od góry do dołu:

Georg Schulze
Weinbohla (o umlaut w pisowni) Friedenstr.84
11. 10. 73.
Ldst.J.Batl.XII.4.1.K.Nr.179

Nieśmiertelnik trafiony w okolicach Białegostoku.Jeśli ktokolwiek mógłby udzielić jakiejkolwiek informacji na temat jednostki, jej szlaku bojowego lub zasugerować mi gdzie jest położone miasto z którego pochodził żołnierz będę bardzo wdzięczny.
Yasioo
yasiooxx@wp.pl
GG:6924434
Napisano
Znalazłem już miasto z którego pochodził żołnierz, jest położone w Saksonii niedaleko Drezna, teraz tylko trzeba znależć mapę Weinbohli, ale ciężko bo to małe miasteczko chyba, to znaczy mam mapę w internecie na której jest zaznaczone i wygląda że jest niewielkie. Może znajdę praprawnuków żołnierza??
Yasioo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie