MaciekC Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Napisano 19 Lipiec 2006 no to jade czołgów szukać :Poby chociazogniwo wyszlo.trzymajcie kciuki :)
Peter Napisano 19 Lipiec 2006 Napisano 19 Lipiec 2006 Kurna , złotówki PRL-owskie to już tyż zabytek. Po co kopać, mam całą torbę.
MaciekC Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Napisano 19 Lipiec 2006 co zrobic . zawsze to monetkadzis zalamka . 1 łuska mauser i nic wiecejpo czołgach zostaly tylko niekształtne kawałki metalu. do tego kilka dołkow po poprzednikachcaly dzien biegała za mną banda dzieciakow. w koncu dalem im ta łuskę i byly happy a ja zawiedziony w samochoda i do doma
MaciekC Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 witam dzie wytachałem z piwnycy ponoc poniemiecki młynek. mama w dzieciństwie uwielbiała mielić cukier w nim i wyjadać powstały puder :) Był ponoć wybory. Dzieciaki nie były tak rozpieszczone słotkościami jak teraz.
MaciekC Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 tu niestety niewyrażna plakietka. na niej lew i napis -z tego co sie udało odczytac- EŁGEOT TRERZ- (gora) -- vALENTISNEY cośtam (doł) - mogłem sie omylić w odczytywaniu.
MaciekC Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 po ostatnim pokąsaniu przez osę jakos nieciągnie mnie do lasu dzis skromnie jeden gudzik niemiecki i ta slicznotka z pola
MaciekC Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 a dziś w przerwie między pracą a kursem prawa jazdy takie cosik + 5 pfenig 1943 w koszmarnym stanie. ehh a jak mialem czas w weekend to lało :(
maxim026 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 MacekC to takich 5 PFENIGOW to a tobie non stop zycze :))))
MaciekC Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 oj zjadło mi się jedno n. już kilka tych monet mamy na stanie ale zawsze w słabych stanach. jakiś szitowy materiał , cynk bodajże.
MaciekC Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 maxim026 chyba przyniosłeś mi szczęście :)) tylu boratynek nieznalazłem przez dwa lata. 11 sztuk !! i tylko 2 malo czytelne. biegalbym jeszcze ale mnie noc wygoniła z pola. hihi wychodzi na to że każdy kedyś znajdzie swój skarb
MaciekC Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 1 z boratynek jest wyjatkowa. ma 2 głowy i 2 koniki. była bita 2 razy fajnie to wyszło :)
maxim026 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 no to gratulcie za te odkrycie. tego tam west więcej krok po kroku na tym poletku a i inne monetki i drobiazgi wyjdą.
MaciekC Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 wyszło dzis tego 20 sztuk :) strasznie zadowolonym ::) do tego ciekawy guzik i kopiejka jutro moze znowu przyatakuje owe poletko
maxim026 Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 sie rozkręcamy i wyniki mamy coraz lepsze, KROK PO KROKU A BENDZIEMY ZARAZ W SZOKU;))))))))))))))" no no coras lepiej, wyskoczy zares jakis Krauzer ,Grosik < Denarek A na koniec Stycznia rzymek.. POWODZENIA
MaciekC Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 Dziś to mnie chcialo zwiać z pola, ale efekty rewelacyjne. 47 boratynek i z 10 ołowianych kulek. To chyba juz koniec boratynkobrania.pozdrawiam
MaciekC Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 a tu jesli sie komus nudzi to sobie moze obejzec filmiki z dziś. niezły ubaw miełem w czasie krecenia. fajna zabawahttp://www.youtube.com/watch?v=awzrn873SZkhttp://www.youtube.com/watch?v=N_tmvcZdyTohttp://www.youtube.com/watch?v=1SH6ggVg9i4:) kutcze musze sobie jakas lepszą kamerke sprawic bo tym telefonem to niebardzo
MaciekC Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 o zgrozo polazlem w obszukane miejsce i jeszcze 13 boratyn znalazłem (2 niema na zdjęciu). niektóre niewyrażne sygnały kopałem z ciekawości. solarisek nieradził sobie z interpretowaniem boratynkowych sygnałow.
MaciekC Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 witamdzis na przełaj laskiem laskiem i taka oto drobnica. 2 mauserki II wojenna produkcja, 2 pepeszki, 12 ptasich obrączek (jak bym połaził jeszcze to bym pewnie znalazł 2 tyle) oj niemają tam życia gołąbki, no i niesmiertelne wszędobylsie szrapnelki.pozdrawiam
MaciekC Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 witamdzis jako że śniegi zeszły wybrałem sie na poszukiwanie tej carskiej klamerki co jej tak niemoge znaleźć. Klamerki nie bylo ale trafilem taka (chyba) nazistowską wpinkę.
MaciekC Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 tu fotka zbiorcza.na odwrocie wpinki" zachowało się bicie - M 1 1 2cokolwiek to znaczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.