Skocz do zawartości

Odkrycia Macka i Asi

MaciekC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 195
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
co zrobic . zawsze to monetka

dzis zalamka . 1 łuska mauser i nic wiecej
po czołgach zostaly tylko niekształtne kawałki metalu. do tego kilka dołkow po poprzednikach
caly dzien biegała za mną banda dzieciakow. w koncu dalem im ta łuskę i byly happy
a ja zawiedziony w samochoda i do doma
  • 4 weeks later...
Napisano

witam
dzie wytachałem z piwnycy ponoc poniemiecki młynek.

mama w dzieciństwie uwielbiała mielić cukier w nim i wyjadać powstały puder :) Był ponoć wybory. Dzieciaki nie były tak rozpieszczone słotkościami jak teraz.

Napisano

tu niestety niewyrażna plakietka. na niej lew i napis -z tego co sie udało odczytac- EŁGEOT TRERZ- (gora) -- vALENTISNEY cośtam (doł) - mogłem sie omylić w odczytywaniu.

• 1 month later...
  • 3 months later...
Napisano

a dziś w przerwie między pracą a kursem prawa jazdy takie cosik + 5 pfenig 1943 w koszmarnym stanie. ehh a jak mialem czas w weekend to lało :(

Napisano
oj zjadło mi się jedno n. już kilka tych monet mamy na stanie ale zawsze w słabych stanach. jakiś szitowy materiał , cynk bodajże.
Napisano

maxim026 chyba przyniosłeś mi szczęście :)) tylu boratynek nieznalazłem przez dwa lata. 11 sztuk !! i tylko 2 malo czytelne. biegalbym jeszcze ale mnie noc wygoniła z pola. hihi wychodzi na to że każdy kedyś znajdzie swój skarb

Napisano
sie rozkręcamy i wyniki mamy coraz lepsze, KROK PO KROKU A BENDZIEMY ZARAZ W SZOKU;))))))))))))))" no no coras lepiej, wyskoczy zares jakis Krauzer ,Grosik < Denarek A na koniec Stycznia rzymek.. POWODZENIA
Napisano

Dziś to mnie chcialo zwiać z pola, ale efekty rewelacyjne.
47 boratynek i z 10 ołowianych kulek. To chyba juz koniec boratynkobrania.
pozdrawiam

Napisano
a tu jesli sie komus nudzi to sobie moze obejzec filmiki z dziś. niezły ubaw miełem w czasie krecenia. fajna zabawa

http://www.youtube.com/watch?v=awzrn873SZk

http://www.youtube.com/watch?v=N_tmvcZdyTo

http://www.youtube.com/watch?v=1SH6ggVg9i4

:) kutcze musze sobie jakas lepszą kamerke sprawic bo tym telefonem to niebardzo
Napisano

o zgrozo polazlem w obszukane miejsce i jeszcze 13 boratyn znalazłem (2 niema na zdjęciu). niektóre niewyrażne sygnały kopałem z ciekawości. solarisek nieradził sobie z interpretowaniem boratynkowych sygnałow.

Napisano

witam
dzis na przełaj laskiem laskiem i taka oto drobnica. 2 mauserki II wojenna produkcja, 2 pepeszki, 12 ptasich obrączek (jak bym połaził jeszcze to bym pewnie znalazł 2 tyle) oj niemają tam życia gołąbki, no i niesmiertelne wszędobylsie szrapnelki.
pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

witam
dzis jako że śniegi zeszły wybrałem sie na poszukiwanie tej carskiej klamerki co jej tak niemoge znaleźć. Klamerki nie bylo ale trafilem taka (chyba) nazistowską wpinkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie