Indiana Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Napisano 19 Kwiecień 2003 Czy wykrywacza HS-3 jest detektorem dynamicznym czy statycznym?
Gość Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 Dynamicznym i statycznym,zalezy od ustawien....
Indiana Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Napisano 19 Kwiecień 2003 Dzięki, też mi się tak wydawało ale ostatnio gdzieś przeczytałem, że jest to wykrywacz statycznym i wolałem sie upewnić
Raned Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 HS3 nie ma typowego trybu dynamicznego tzn. wymagany ruch cewki, praca bez progu i bardzo dobra dyskryminacja, typowego dla większości zachodnich wykrywaczy firmowych. Ma dość nietypowy tryb dynamiczny pracujący na progu i bez dyskryminacji.
nikt Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 Nie chcę znów wywołać burzy na forum, ale HS-3 jest po prostu wykrywaczem jednokanałowym, w którym nie da się zrobić trybu dynamicznego z dyskryminacją. ( a taka jest tak na prawdę idea trybu dynamicznego - zrobić taki wykrywacz który posiadając dyskryminację nie będzie reagował na grunt )Większość polskich producentów robi atrapę" w postaci dynamiki bez dyskryminacji.( i tu powinno paść kilka nazw ale nie padnie)Znam tylko kilka polskich konstrukcji które są dwukanałowe i maja dynamikę z dyskryminacją.Wniosek : kupując polski wykrywacz dynamiczny trzeba sprawdzić czy ma w tym trybie dyskryminację.pozdrawiam.
Raned Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 Dodam, że w ostatnim poście nie wypowiadam się o HS3.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.