tkir Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 ... a tu wydobycie 13-stego, ktos juz go wczesniej odkopał i spakował do foliowego worka wraz z maska pgaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkir Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkir Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 A tu 14 nieszczesnik odnaleziony juz po odjezdzie ekipy, niestety prawdopodobnie takze pozostanie nieznany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkir Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Pozdrowienia dla ekipy, maxima026, SWaldka i wszystkich kopaczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Jak trafiliscie na ta mogile? Wyglada na zbiorowa - pochowani juz po wojnie? BTW - Szacunek za to co zrobiliscie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 dect trafiłem ja jakiś miesiąc temu chodzilem z piszczalka i w tym miejscu wyszła mi menaszka po wykopaniu jej mialem jeszcze sygnal no wyszla 2 część menaszki ale calkiem innej , potem blacha aluminiowa 30cm na 20cm. po wyjęciu tego wszystkiego mialem dalej sygnal pokopalem troche (120cm) i wychodzi mi ladownica i kosci kopalem na boki i wyszedł mi niesmiertelnik i czaszka po dalszym kopaniu wychodzi następny niesmiertelnik i nastepne 2 czaszki . zabieram niesmiertelniki( zostały zwrócone dla ekipy ekshumacyjnej) i zasypuje dół powiadamiam znajomego ,mówie mu co i jak i gdzie czekam miesiac i wykopujemy 12 Niemcow, tak to było . podczas kopania wpadl kosc z okolicznej wioski i mówil nam że takich grobow to pelno , mam zamiar sprawdzic to co mówił i może trafie na nastepnych Niemków. info z mojej strony będzie na bieząco . POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Miro z toś mi waćpan bobu zadał.To niemcy nas w 39 roku napadli?Bo czytając uwielbienie dla nich nie tylko w tym poście to byłem pewien ze juz wtedy NATO istniało i oni (niemcy)nas do tego NATO wtedy przyjmowali.Poza tym to ci akurat(jak i cała reszta)tylko wykonywali rozkazy.A mordowali , palili , rabowali , gwałcili , to inni(najczesciej sowieci).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 miro - nieszczesnik czy bandyta - smierc zrownuje wszystkich wiec chyba na kogo jak kogo ale na ta kupke kosci to nie masz sie co zloscic...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 znowu sie zaczyna:(przeciez w oczach tego nazarejczyka i jego ojca wszyscy jestesmy rowni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Nogaj Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 A ja mam tylko jedno pytanie: Czy możemy prosić fotografie klamer tych żołnierzy? -na fotkach coś nie widać..Tylu chłopa i nikt nawet za rany" nie miał?? hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 jaca2003.No fakt i racja twoja.....Pozdro. Miro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 drodzy koledzy mnie tez zdziw wzia że nawet ani jednej odznaki nie bylo i nawet klamry pordzewialej od pasa ,pisze jeszcze ras ze te szczatki to niekompletne były nawet trafiła sie sama głowa??? a w niektórych były tylko połowe ciała . panowie co by mi zależało wlozyc fotki tych odznaczeń i klamerek . nazwet żadnego hełmu nie było . przy ekshumaci było5 osób wtym 3 z forum i moga poswiadczyc co i jak.... a ekipa bedzie sie widziała z generałem , wiec generał może sie zapytac co i jak . to co bylo przy szczatkach to są zrobione fotki i tylko tyle było . przypomonam ze 13 był OGOŁOCONY i zapakowany w worek foliowy , a obok niego była maska. a ten 14 to wogóle był porozrzócany po calym okopie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWaldek Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Nie 5 było 6 bo miejscowy także był. Szczera prawda miejsce zakopania nie nosiło sladów wcześniejszego naruszenia. To co napisał maxim potwierdzam, nie znaleziono nic więcej ,żadnej odznaki ani klamry. Ja posiadam już pewną teorię, bo potwierdziły sie słowa miejscowego gospodarza,ale zbyt wcześnie aby wyciągać wnioski. Śledztwo trwa, przypuszczalnie byli to pochowani ranni, którzy dostali sie pod wtórny ogieńPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Czyli grob z czasow wojny? Jezeli chowali ich krasnoarmiejcy to (jak poczytalem na ich temat) tylko w samych gaciach/kalesonach bo niczego innego by im nie przepuscili... A jak swoi" to dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 hejfoto z miejsca ekschumacjii 1 zołnierza...niedługo spocznie na cmentarzu dla żołnierzy niemieckich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 jest fota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 żołnierz..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 witam wszystkich finucha widzę, że załatwiłeś ekshumację i dogadałeś się z Maćkiem oby tak dalej.Powodzenia i dalszych sukcesów.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 hej!a to juz nie pierwsza..staram sie w miare mozliwosci pomóc.pytam sie ludzi raz sie uda trafic raz nie,pamiec czasem zawodzi no ale powoli jakos sie kreci pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi550 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 WitamDziś ujawniłem miejsce pochówku ale tak aby nikt bezprawnie nie wsadził łapek. O tym dowiedziały się odpowiednie urzędy jak i media, a zarazem został nagrany program wraz ze świadkiem. Ponoć tam leżą żołnierze ludność cywilna jak i dzieci, a jest ich koło setki.Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 a w jakiej telewizji bedzie puszczany program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi550 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Regionalna GawexWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2005 oby tak dalej panowie oby tak dalej , jak najwięcej tzeba takich panów znajdowac ....POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi550 Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Przykro mi bardzo ale już nawiązałem kontakt z ekipą z mojego regionu, i w związku z tym zostałem zobowiązany do nie podawania szczegółów i informacji związanych odnośnie pochówków w okolicy mojego miasta.Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 tego żołnierrza niestety nie udało sie zidentyfikowac jedynie wiadomo ze niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.