dzava Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 Witam grono szanownych znawców. Czy ktoś mi podpowie jakiego pułku jest to odznaka? czy ten jazny sznur to sznur żandarmerii? z góry dzięki
sqh Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Mi się zdaje, że to 37. łęczycki pułk piechoty im. Ks. Józefa Poniatowskiego
morena Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Jest to odznaka Frontu Litewsko-Białoruskiego Pozdrawiam
dzava Napisano 1 Listopad 2005 Autor Napisano 1 Listopad 2005 Witam jeszcze raz i poproszę o głosy w tej sprawie. Tym razem trzy odznaki na mundurze. Pierwsza po lewej to znana z pierwszego zdjęcia odznaka i właśnie o nią jeszcze raz chcem zapytać. Czy to odznaka 37 pułku piechoty? bo wygląda mi z kształtu. Ale właścicielka zdjęcia zarzeka się, że jej krewny nie był w tym pułku, a był zbyt młody aby brać udział w wojnie 1920-21 r. (odpada więc Odznaka Frontu Lit-Biał. chyba że brali 7-latków) Może ktoś ma inne zdanie? Środkowa to Odznaka KOP, ale trzecia to już nie wiem. Niestety ja nie dysponuję niczym lepszym niż ten skan.Pozdrawiam
dzava Napisano 1 Listopad 2005 Autor Napisano 1 Listopad 2005 Teraz dopiero leci to zdjęcie o którym pisałem przed chwilą. Sorki
kolekcj Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 sqh ma rację. 37 PP, potem KOP, potem odznaka Żandarmerii Polowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.