vaz Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 Witam . W tych dniach będę urzędował w okolicy , jeśli byłby ktoś chętny na ,,spacer,, po lesie to proszę się wpisywać . Dziękuję :-)
jacek1 Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 WitamJak udał sie weekend w Bliźnie? Może jakieś ciekawe znaleziska?
vaz Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Napisano 17 Wrzesień 2005 Witam.Wypad niestety nędzny pod kątem znalezisk poza grzybami , które przywiozłem do domu :-) . Być może szukałem nie tam gdzie trzeba . Do tego duży upał i trudny teren (dużo młodników i zarośla) . Do lasu wszedłem od strony Woli Ocieckiej za Kanałem Białoborskim a wyszedłem na drodze Blizna-Tuszyma koło okręgu łowieckiego .Byłem też w miejscu , gdzie stały baraki we wsi ale poza nieokreślonym złomem i ceglanym gruzem zalegającym pod ściółką nic konkretnego nie trafiłem .
jacek1 Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Koło lejów po wybuchach v-2 można znaleźć sporo kawałków rakiet, ale większość drobnica. Przy drodze do Kamionki jest całe mnóstwo okopów ruskich te głębiej w lesie, w mniej dostępnych miejscach są chyba nie rozkopywane. w samej Bliźnie prawdopodobnie są jeszcze podziemne zbiorniki ale to trzeba cięższy sprzęt.
vaz Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Napisano 18 Wrzesień 2005 W której części lasu są doły po wybuchach rakiet?
jacek1 Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Leje po rakietach są w lesie w wokół Blizny,jeden na polu uprawnym w centrum Blizny jest tego trochę, ale trzeba uważać bo saperzy wewalili tam dużą ilość niewybuchów. Poszukaj na forum był wątek o Bliźnie.
vaz Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Napisano 19 Wrzesień 2005 ok, dzięki . Jeszcze coś , w lesie od strony południowo-zachodniej natknąłem się na szeroki i dość głęboki , obecnie mocno zarośnięty rów . Czy wiesz jakie miał przeznaczenie ?
jacek1 Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 W Bliźnie nakładają sie na siebie niemieckie i ruskie pozostałości. Niemcy kopali rowy do obserwacji startujących rakiet, ruscy pokopali ogromną ilośc ziemianek i transzei, bo zostali w Bliźnie na zimę. Trudno powiedzieć trzeba by pokopać może coś wyjdzier to by coś rozjaśniło.
jacek1 Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 WitamTu masz plan poligonu w Bliźnie to ci może pomoże, tylko nie kopo za głęboko.http://img157.echo.cx/img157/4871/sandersmapheidelager4fn.jpg,
jacek1 Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 Coś link nie działa, ale tutaj kliknij w plan, powinno działać.http://www.drugawojnaswiatowa.org/forum/viewtopic.php?t=4821&postdays=0&postorder=asc&start=45,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.