Skocz do zawartości

Blizna i okolice - 10 lub 11 września

vaz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wypad niestety nędzny pod kątem znalezisk poza grzybami , które przywiozłem do domu :-) . Być może szukałem nie tam gdzie trzeba . Do tego duży upał i trudny teren (dużo młodników i zarośla) . Do lasu wszedłem od strony Woli Ocieckiej za Kanałem Białoborskim a wyszedłem na drodze Blizna-Tuszyma koło okręgu łowieckiego .Byłem też w miejscu , gdzie stały baraki we wsi ale poza nieokreślonym złomem i ceglanym gruzem zalegającym pod ściółką nic konkretnego nie trafiłem .

Koło lejów po wybuchach v-2 można znaleźć sporo kawałków rakiet, ale większość drobnica. Przy drodze do Kamionki jest całe mnóstwo okopów ruskich te głębiej w lesie, w mniej dostępnych miejscach są chyba nie rozkopywane. w samej Bliźnie prawdopodobnie są jeszcze podziemne zbiorniki ale to trzeba cięższy sprzęt.

W Bliźnie nakładają sie na siebie niemieckie i ruskie pozostałości. Niemcy kopali rowy do obserwacji startujących rakiet, ruscy pokopali ogromną ilośc ziemianek i transzei, bo zostali w Bliźnie na zimę. Trudno powiedzieć trzeba by pokopać może coś wyjdzier to by coś rozjaśniło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie