vaz Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 Witam . W tych dniach będę urzędował w okolicy , jeśli byłby ktoś chętny na ,,spacer,, po lesie to proszę się wpisywać . Dziękuję :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 WitamJak udał sie weekend w Bliźnie? Może jakieś ciekawe znaleziska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Witam.Wypad niestety nędzny pod kątem znalezisk poza grzybami , które przywiozłem do domu :-) . Być może szukałem nie tam gdzie trzeba . Do tego duży upał i trudny teren (dużo młodników i zarośla) . Do lasu wszedłem od strony Woli Ocieckiej za Kanałem Białoborskim a wyszedłem na drodze Blizna-Tuszyma koło okręgu łowieckiego .Byłem też w miejscu , gdzie stały baraki we wsi ale poza nieokreślonym złomem i ceglanym gruzem zalegającym pod ściółką nic konkretnego nie trafiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Koło lejów po wybuchach v-2 można znaleźć sporo kawałków rakiet, ale większość drobnica. Przy drodze do Kamionki jest całe mnóstwo okopów ruskich te głębiej w lesie, w mniej dostępnych miejscach są chyba nie rozkopywane. w samej Bliźnie prawdopodobnie są jeszcze podziemne zbiorniki ale to trzeba cięższy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 W której części lasu są doły po wybuchach rakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Leje po rakietach są w lesie w wokół Blizny,jeden na polu uprawnym w centrum Blizny jest tego trochę, ale trzeba uważać bo saperzy wewalili tam dużą ilość niewybuchów. Poszukaj na forum był wątek o Bliźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2005 ok, dzięki . Jeszcze coś , w lesie od strony południowo-zachodniej natknąłem się na szeroki i dość głęboki , obecnie mocno zarośnięty rów . Czy wiesz jakie miał przeznaczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 W Bliźnie nakładają sie na siebie niemieckie i ruskie pozostałości. Niemcy kopali rowy do obserwacji startujących rakiet, ruscy pokopali ogromną ilośc ziemianek i transzei, bo zostali w Bliźnie na zimę. Trudno powiedzieć trzeba by pokopać może coś wyjdzier to by coś rozjaśniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 WitamTu masz plan poligonu w Bliźnie to ci może pomoże, tylko nie kopo za głęboko.http://img157.echo.cx/img157/4871/sandersmapheidelager4fn.jpg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Coś link nie działa, ale tutaj kliknij w plan, powinno działać.http://www.drugawojnaswiatowa.org/forum/viewtopic.php?t=4821&postdays=0&postorder=asc&start=45, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.