Netcom Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 To jest spód pocisku który dzisiaj wykopałem. Czy ktos wie od jakiej broni to może byc? Z boku wygląda jescze dziwaczniej (foto nizej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Skany są bez kolorów, otoczka pocisku jest mosiężna.Czubek pocisku wygląda na obcięty.I nie wciskajcie mi że to nabój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Masz rację to nie jest nabój. Ponieważ brakuje pocisku jest to ŁUSKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 jest to myśliwski S&B .mam taki cały komplet z łuską i pocisk ma taką samą sygnaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Dziękuję serdecznie za odpowiedzi.Wnioskuję, że to niestety współczesny?SP17: Na skanie wygląda jak łuska, ale to pocisk (jest pełny w środku). Też myślałem że to nabój, ale po czyszczeniu ujawniły się bruzdy po gwincie (czarny ślad pod lekkim skosem wzdłuż pocisku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Ok. już chciałem pytać o wymiar bo przypomina trochę łuskę od naboju 5,45x18. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Netcom
To jest spód pocisku który dzisiaj wykopałem. Czy ktos wie od jakiej broni to może byc? Z boku wygląda jescze dziwaczniej (foto nizej)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.