Skocz do zawartości

Zdjęcia z Doliny Śmierci na Słowacji

vaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pewnie tak . Dołków nie widziałem po drodze . Jeden samochód z Polski na starych numerach krośnieńskich stał w lesie. Być może ktoś zbierał grzyby ;-)
Napisano
Przekraczasz granicę w Barwinku . Jakieś 15 km dalej po prawej stronie dojeżdżasz do pomnika (T-34 taranujący PzKfw IV). Tuż przed nim jest skręt w prawo . Jedziesz tam i po paru kilometrach oglądasz takie krajobrazy :-)
Jest tam jeszcze SdKfz 251 ale nie udało mi się go znaleźć .
Napisano
Julianni , bardzo proszę , polecam wycieczkę w tamtejszy plener . Jakby co , niedaleko w Svidniku jest Billa , można tam kupić np. Złotego Bażanta ;-)
Napisano
witam

vaz prawdopodobnie chodzi ci o sdkfz przewiezionego bodajże rok lub dwa temu do muzeum w Świdniku. ( nie jest sdkfz 251 tylko coś mniejszego pokrewnego). Z ciężkiego niem. sprzętu znajduje się tam jeszcze haubica 150 mm, no i kilka maszyn radzieckich.

pozdr.raf
Napisano
Raf , tak sądziłem , że musieli wywieźć tego SdKfz , dobrze , że do Svidnika . Zgadzam się , po drodze jest dużo więcej sprzętu (w tym chyba Il-2) . Fotki robiłem poza główną drogą , w teren się nie zapuszczałem z braku czasu .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie