Skocz do zawartości

Wydobycie wieżyczki od T-34

wars98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Hej poszukiwacze! Przegapiliście pewne wydarzenie! A Muzeum im. Orła Białego ze Skarżyska-Kamiennej wyciągnęło właśnie wieżyczkę od T-34! Ciekawe gdzie reszta?? (:
Pozdrawiam
wars98
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!
Bjar_1! Info wpadło przez przypadek. Wczoraj w TVP 3 (regionu Warszawskiego) około 18:00 mignął mi kawałek. Zaciekawiony zadzwoniłem dziś tam gdzie, jak podejrzewałem, wiedzą, czyli do Muzeum Orła Białego. Moje podejrzenia okazały się trafne. Od dyr. A. Buńko dowiedziałem się, że wali" w piątek w Robotowie na Kielecczyźnie.
Pozdr.
wars98
Napisano
Witam.Widziałem wczoraj cały program na 3TVP.Wiezyczka super szkoda że kadłuba nie dali rady wyciagnąc.Redaktor prowadzący bardzo żetelnie przedstawił ide jaka przyswieca jak to powiedział militarystom i miłośnikom militarii".Więcej takich pozytywnych ocen as" i takich repotarzy.
Napisano
Witam!
Piecia... Wiesz, co piszesz?? Dr. Buńko w rozmowie ze mną swierdził, że była tam tylko(sic!) wieżyczka... (((:
Ale, że znam się troszku na czołgach, to wątpię aby wieżyczkę zostawiono w bagnie samopas... (;
Pozdr.
wars98
Napisano
vaz co Ty z tym elefantem? chyba male szanse ze mamy takiego w Polsce w stanie przpominajacym cos wiecej niz kupe poskrecanych blach...
Napisano
Dect,jest taki pojazd . Najpewniej jest go ,,więcej niż mniej,, , w każdym razie do tej pory wyciągnięto z niego niewiele . Dlatego się zdziwiłem , że MOB zabrało się za wieżę od T-34 a nie za w/w.
Napisano
Wars 98 wiem co pisze bo oglądałem cały program.Wiezyczka była kilkanaście metrów od kadłuba.A kadłub darowali sobie bo powiedziano że sobie dobiorą ze złomowanych T-34.Dobrze by było że by ktoś kto oglądał cały repor. też się wypowiedział.Wieżyczka jest z pierwszej wersji t-34 z działem 76mm.Pozdro.
Napisano
Witam!
Piecia! Przecież nie mówię nie... Tylko przytaczam to co usłyszałem od dyr. Buńki... A że jest rozbieżność?? Zostawiam to bez komentarza.
Pozdr.
wars98
Napisano
Dziekowac, dziekowac :) Ale zdaje sie sprawa przyschla - przynajmniej sadzac po tamtym watku - ostatni 2004-11-07 12:24:00. Skad wiadomo, ze to Slon? Ktos przebadal ziemie glebiej? W tak grubych" przypadkach niestety mam mentalnosc sw. Tomasza - jak nie zobacze to nie uwierze. Ma ktos gdzies jakies fotki albo swiezsze newsy?

Pzdr
Napisano
Podobno wydobyli jakieś części które mogły być tylko od Elefanta" ,nie mam czasu narazie bo bym się wybrał do MOB i zrobił relację co i jak z 'ferdkiem' i wieżą od T-34 ;) Może po 20-tym września...
Napisano
Jasne że się różni ,choćby kołami jezdnymi... Zresztą T-34/76 to raczej rzadki fant na Kielecczyźnie i powinni go (o ile jest podwozie) wydobyć... Jak zwykle nie do końca...
Napisano
Pozdrawiam uczestników Forum.
Czując się wywołanym do tablicy" donoszę uprzejmie, iż faktem jest wydobycie wieży czołgu T-34/76 w ubiegły piątek tj. 2 września.
Co do podwozia to hmmm... też go przywieźliśmy do Muzeum. Niestety w tej chwili przygotowujemy się do imprezy zewnętrznej więc na tą godzinę tyle ode mnie. Jak będzie trochę luźniej" wrzucę fotki i więcej tekstu.

Powodzenia i pozdrawiam

Artur Buńko

PS. Wars98 - hmm doktoratu nie mam :))))
PS. 2 Elefant - bardzo smutna historia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie