Skocz do zawartości

Dziennik Zarządzeń Kierownictwa Marynarki Wojennej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
poszukuję informacji w jakich bibliotekach dostępny jest Dziennik Zarządzeń Kierownictwa Marynarki Wojennej". Katalogi on-line" często niestety nie uwzględniają wszystkich starszych pozycji.

Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam,
Marek
Napisano
Już nie po prawej przy drzwiach...

Przez wakacje zrobili rewolucję i pomijając fakt, że pracownię przeniesiono na piętro, to aktualnie księgozbiór podręczny nie jest już swobodnie dostępny - za każdym razem trzeba prosić Panie Archiwistki o konkretną pozycję. Chyba *ktoś* uznał, że mają za mało roboty...
Napisano
A ogrzewanie może zrobili jakieś? To mnie chyba najbardziej interesuje :D

Swoją drogą nie tyle ktoś uznał że panie mają za mało pracy, co ktoś pewnie zobaczył w jakim stanie są np. dzienniki DOK. Wystarczy porównać stan Dzienników Rozkazów M.S.Wojsk. w CAW i w MWP. Szkoda, że nie ma możliwości zrobić kopii cyfrowych. Z czasem wyszło by taniej niż tam to trzymać. A pożytek też był by większy.
Napisano
Kolekcjoner (Marek Z) - nie wiem czego szukasz ale proponuje zaglądać też do Uzupełnień do Dziennika Zarządzeń K.M.W " . Wiem że takie coś wyszło w roku 1936 i odnosiło się do Zarz.Kier.Mar.Woj za okres 1928-32.
poz.Slaw 100
Napisano
Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki. Szukam jednego zarządzenia WZZU i dwóch KZU dotyczących bagnetów (były one cytowane lub przepisywane w Dz.Z. K.M.W.).
Pozdrawiam
Marek
P.S.
Akurat tych rozkazów w drugim tomie książki Szczegłowa nie ma.
Napisano
Jeśli podasz konkretny nr i rok tego Dziennika, a samo zarządzenie nie będzie na dwie strony, to mogę je przepisać w najbliższy wtorek i Ci przesłać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie