Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 Witam,poszukuję informacji w jakich bibliotekach dostępny jest Dziennik Zarządzeń Kierownictwa Marynarki Wojennej". Katalogi on-line" często niestety nie uwzględniają wszystkich starszych pozycji.Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam,Marek
kolekcj Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Jest w CAW. Jeśli mnie pamięć nie myli, to w segmencie jak są dzienniki rozkazów poszczególnych DOG, zupełnie po prawej przy drzwiach.
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 Kolekcj. wielkie dzięki za info. Czy dobrze rozumiem, że chodzi o czytenię biblioteki CAW-u. Czy dostęp do niej jest swobodny, czy podobnie jak do archiwum trzeba składać wniosek o dostęp do zasobu archiwalnego?Pozdrawiam,Marek
kolekcj Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Niestety trzeba składać podanie. Potrzebujesz coś konkretnego, czy ogólnie chcesz pooglądać?
sqh Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Już nie po prawej przy drzwiach...Przez wakacje zrobili rewolucję i pomijając fakt, że pracownię przeniesiono na piętro, to aktualnie księgozbiór podręczny nie jest już swobodnie dostępny - za każdym razem trzeba prosić Panie Archiwistki o konkretną pozycję. Chyba *ktoś* uznał, że mają za mało roboty...
kolekcj Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 A ogrzewanie może zrobili jakieś? To mnie chyba najbardziej interesuje :DSwoją drogą nie tyle ktoś uznał że panie mają za mało pracy, co ktoś pewnie zobaczył w jakim stanie są np. dzienniki DOK. Wystarczy porównać stan Dzienników Rozkazów M.S.Wojsk. w CAW i w MWP. Szkoda, że nie ma możliwości zrobić kopii cyfrowych. Z czasem wyszło by taniej niż tam to trzymać. A pożytek też był by większy.
SLAW 100 Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Kolekcjoner (Marek Z) - nie wiem czego szukasz ale proponuje zaglądać też do Uzupełnień do Dziennika Zarządzeń K.M.W " . Wiem że takie coś wyszło w roku 1936 i odnosiło się do Zarz.Kier.Mar.Woj za okres 1928-32. poz.Slaw 100
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki. Szukam jednego zarządzenia WZZU i dwóch KZU dotyczących bagnetów (były one cytowane lub przepisywane w Dz.Z. K.M.W.).PozdrawiamMarekP.S. Akurat tych rozkazów w drugim tomie książki Szczegłowa nie ma.
sqh Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Jeśli podasz konkretny nr i rok tego Dziennika, a samo zarządzenie nie będzie na dwie strony, to mogę je przepisać w najbliższy wtorek i Ci przesłać.
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 Sqh, dziękuję za ofertę pomocy. Dane o zarządzeniach przesłałem Ci na maila.Pozdrawiam,Marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.