miro5671 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Proszę o wklejanie w tym temacie konkretnych fantów i znalezisk...Oby nie był to temat jednego człowieka,jak poprzednie tematy....Pozdro Miro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 A dzis trzy łuseczki jedna ma bicia SB 1936 VIII, P 38 S* 27, dwie pierwsze to mauserki a ta ostatnia to nie wiem co to1906 I CR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 i druga fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Mannlicher 8 mm x 50R ,nie CR tylko GR - Georg Roth ,Wien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 A to świetny fant, niestety kupiony, butelka po coca coli. Mam nadzieje, że następną sam znajde:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 i w całej okazałości:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 taka sama jak moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 A to pudełeczko ze Złotego Stoku:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 CHyba po jakichś nabojach myśliwskich:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and_andrzej Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Ładna kolka Kudłaty. Taka sama jak moje :) > Btw.. czasami takie wyłażą na Niskich Łąkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Też masz napis W Gutler?? Bo to jak się nie mylę był właścicelem kopalni w Złotym Stoku.Była tam też kiedyś prochownia czy coś takiego, ale w tym miejscu gość sobie dom postawił i wszystko zrównał z ziemią:(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and_andrzej Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 nienie.. mówie o Colce. A pudełko mam podobne ale płąskie /jak do tytoniu do fajni/ - tez z adlerem i napisem Adler coś tam coś.. bardzo nieczytelne - zrobie fotke to wlepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 A co masz pod spodem na tych butelkach, i czy masz inne bo chetnie bym odkupił albo się zamienił:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and_andrzej Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Jak bede w domu to napisze i wlepie zdjątko. Btw.. nie ograbie mojej coca-colowskiej kolekcji z butelek :). A z moich obserwacji na Dolnym Ślasku i okolicy wystapują 3-4 modele z okresu 30-45 mniej wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Tak.Masz rację - moja była 36 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and_andrzej Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 :) oczywiscie 40 a nie 45. Do NIemiec w czasie IIWS nie dostarczano syropu do produkcji Coli /chyba ze Stanów - musze sprawdzić/ takze w tym okresie nie produkowano nowych butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and_andrzej Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 ...a to Kudłaty moje pudełeczko z adlerem /ale po cigaretten/. Samo logo /adler/ troche inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Jakas tarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Buteleczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Jeszcze więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Kieliszek porcelaonowy, chyba na świeczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Szyldzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 a to z dzisiaj, wyszły:dwie monetki: 2 fenigi 1914, 1 fenig 1924 i coś monetkokształtnego ale niczego sie na tym nie dopatrzyłemzdaje się pruski niesmiertelnik (z jednej strony niklowany lub srebrzony, dziwne?)jakaś łódka nabojowa2 razy mauser: raz polski i raz 18943 łuski radzickie, jedna mała i dwie dużedenko łuski (flara?, bicia: 537 i 44)denko łuski z bocznym zapłonemi jeszcze jakieś śmieciczyli dzień uwazam za udany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Witam Anarchista, ta blaszka to raczej nieśmiertelnik nie będzie, to monetkopodobne (pierwsze z lewej na górze) to plomba, 2 duże łuski to zdaje się od rusznicy PTRD, ale to tylko domysł bo wymiarów nie widzę, 1 mała to łuska tt od pps/z. Pozdrawiam! A i polski mauser to jaki rocznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.