jacenty2004 Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 to odwrotnie niż grunt leżący z kilometr w lewo od starówki,No ale jak na terenie państwowej stoczni udało się zrobić kilkadziesiąt prywatnych spółek to opylenie starówki jak się trafi paru pazernych urzędasów potrwa moment i nawet nikt się nie zorientuje i jeszcze wszyscy się będą cieszyć ,że nie trzeba dawać kasy na remonty bo zrobi to nowy właściciel. No ale co tam jesteśmy europejczykami i nie powinno nas w pewnum momencie zdziwić ,że właścicielem kamienicy w której mieszkamy został rosjanin, chińczyk,niemiec ,czy izraelczyk.My też możemy pojechać na lazurowe wybrzeże i kupić tam chałupę-i właśnie dlatego chociaż raz chciałbym uczestniczyć w takim ratowaniu zabytków i chcę być tylko pośrednikiem z minimalną prowizją ,ewentualnie wezmę tylko po cichu w łapę tak jak to się dzieje normalnie. Dla wyjaśnienia dodam ,że chodzi mi wyłącznie o zabytki i nie będę robił tego dla pieniędzy bo pieniądze to przy tym wszystkim to pikuś :)
jaca2003 Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Cytat z Jacentego:chciałbym uczestniczyć w takim ratowaniu zabytków i chcę być tylko pośrednikiem z minimalną prowizją ,ewentualnie wezmę tylko po cichu w łapę tak jak to się dzieje normalnie. Dla wyjaśnienia dodam ,że chodzi mi wyłącznie o zabytki i nie będę robił tego dla pieniędzy bo pieniądze to przy tym wszystkim to pikuś :)" I w tym momencie Jacenty pójdziesz do kalapucia skoro nie chcesz kasy.Bo niby w imię czego to byś robił?Dla idei?Dla sportu?Czyli jesteś jakiś inny.Ci co nie biorą lub biorą zbyt mało muszą siedziec bo inaczej kogo by sadzali?Oj Jacenty przy tego typu tranzakcjach MUSISZ wyciagac duuuużą kase bo inaczej ZONK.Pozdrawiam Jacentego.P.S. Gdyby moje przypuszczenia się sprawdziły to zawsze możesz na mnie liczyć mam blisko i cebulę na Kurkowa Ci podrzuce.Pozdrawiam
kolekcj Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Widzę, że znalazł się kolejny flustrat w wydaniu samoobrony. Śpieszę z wyjaśnieniem pewnych spraw, które nie rozumiesz. o odwrotnie niż grunt leżący z kilometr w lewo od starówki"Gdzie to jest? Od jakiego miejsca i w którą stronę patrząc liczy się w lewo od starówki"?No ale jak na terenie państwowej stoczni udało się zrobić kilkadziesiąt prywatnych spółek"Działalność gospodarczą można zarejestrować w wynajmowanym lokalu. Nie trzeba być jego właścicielem. o opylenie starówki jak się trafi paru pazernych urzędasów potrwa moment"Jest to niemożliwe. ARPG nie ma możliwości sprzedania nieruchomości od ręki, lub bez przetargu.No ale co tam jesteśmy europejczykami i nie powinno nas w pewnum momencie zdziwić ,że właścicielem kamienicy w której mieszkamy został rosjanin, chińczyk,niemiec ,czy izraelczyk."A Tobie to przeszkadza? Czynsz płacisz przecież taki sam, niezależnie od narodowości właściciela. Myślisz, że Polak po znajomości" policzy Ci mniej? Podatek i tak zostaje w Polsce więc nie bardzo rozumiem Twoje rozterki.chcę być tylko pośrednikiem z minimalną prowizją ,ewentualnie wezmę tylko po cichu w łapę tak jak to się dzieje normalnie."Może dla kolegi to normalne. Swój udział w tej dyskusji kończę na tym poście. Zerknę tylko, żeby zobaczyć odpowiedź na moje pytanie. Oczywiście jeśli kolega jacenty będzie uprzejmy odpowiedzieć. Czy kolega należy do Samoobrony?
jacenty2004 Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 ja do samoobrony to raczej nie, ale dosyć często czytam gazety, oglądam telewizję i rozglądam się dookoła , a kolega to chyba mieszka nie w tym samym kraju co ja ewentualnie ma 12 lat i wierzy jeszcze w sierotkę marysię i krasnoludki bo zupełnie kolega nie kuma o czym się pisze.
jacenty2004 Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 A w dodatku nie jestem żadnym frustratem- ja tylko jestem dobrze zorientowanym optymistą ,a to tylko dlatego ,że jadam czasami obiadki na Wiejskiej, i w paru podobnych budynkach użyteczności publicznej i jak tak się człowiek napatrzy i nasłucha to twoja odpowiedź na mój post co władza może ,a czego nie ...po prostu mnie śmieszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.