zukowsky Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 Witam jeszcze raz prosze o pomoc. Tym razem wydaje mi sie ze trafil mi sie jakis ciekawy niesmiertelnik.
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 HIWI - hilfswillige - pomocnik" ,obcokrajowiec (najczęściej z Europy Wschodniej) w Wehrmachcie. Jako iepewnych politycznie" :) takich hiwisów" pchano do taborów ,zaopatrzenia ,lazaretów i jak w Twoim przypadku do lazaretu końskiego.Lazaret koński - szpital gdzie kurowano ranne konie.
zukowsky Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 Witam jeszcze raz prosze o pomoc. Tym razem wydaje mi sie ze trafil mi sie jakis ciekawy niesmiertelnik.
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 HIWI 212A.PFD.LAZ.582A - Armee (?)PFD - PferdeLaz - Lazarettczyli koński lazaret :)
Pytanie
zukowsky
Witam jeszcze raz prosze o pomoc. Tym razem wydaje mi sie ze trafil mi sie jakis ciekawy niesmiertelnik.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.