Skocz do zawartości
  • 0

Szpilka od gasiennicy?

Louis

Pytanie

Napisano

Witam,
bardzo prosze o identyfikacje. Dlugosc calkowita 270mm, srednica w szerszym miejscu 19mm, w wezszym 13mm. Zakonczona gwintem o dlugosci 48mm. Sa to wymiary dosc przyblizone. Przedmiot znaleziony dokladnie na trasie przejazdu czolgow niemieckich.

Pozdrawiam
Louis

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzieki. No to mam zagadke. A moja ciekawosc podsyca fakt, ze znalazlem to na drodze, ktora przetoczylo sie cale mnostwo niemieckich pojazdow pancernych, a czesc z nich zakonczyla tam swoj szlak bojowy. Pozostaje wiec dalej grzebac w tej okolicy.

Pozdrawiam
Napisano
Witam,
jesli nikt nie jest w stanie pomoc w identyfikacji, to mam prosbe o jakis link do strony opisujacej dosc szczegolowo budowe niemieckich czolgow i dzial samobieznych.

Jest to dla mnie dosc wazne, bo od tego zaleza moje dalsze poszukiwania w okolicy, gdzie znalazlem ten przedmiot.

Pozdrawiam serdecznie
Louis
Napisano

Witam,
bardzo prosze o identyfikacje. Dlugosc calkowita 270mm, srednica w szerszym miejscu 19mm, w wezszym 13mm. Zakonczona gwintem o dlugosci 48mm. Sa to wymiary dosc przyblizone. Przedmiot znaleziony dokladnie na trasie przejazdu czolgow niemieckich.

Pozdrawiam
Louis

Napisano
Niestety, w tej grubszej czesci nie ma zadnego otwory. Element wyglada na kompletny.

Przy dalszym przeczesywaniu terenu wyszedl kawalek blachy z resztkami farby przypominajacej kamuflaz zimowy. To jeszcze bardziej podsycilo ciekawosc.

Pozdrawiam
Louis

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie