Gość Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Witam wszystkichMam pytanie. Czy ktoś zna szcegóły katastrofy samolotu na brzegu morza w okolicach Gdyni-Redłowa? Prawdopodobnie chodzi o samolot wojskowy i lata 50-te
Ballad Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Witam ponowniei zastanawiam sie czy powyzsza katastrofa lotnicza jest tak mało znana czy też moze wydarzenie jest zbyt młode"by zasługiwało na uwage ( ze względu na brak odzewu). Dodam jeszcze tylko że za młodych lat zbierałem tam różna drobne części metalowe a więc na pewno cos sie tam zdarzyło
karlol Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Coś gdzieś o tym samolocie było słychać , nie było to bodajże w jakimś prpgramie na Tv Gdańsk ?? Tak bajdełej - jak rozbił się MIG 21 w Kuźnicy cztery lata temu to też sie jakieś blaszki zbierało z jezdni :)
beaviso Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Na pewno na TVG był program poświęcony pułkownikom Sobani i Leśnikowi, którzy 05.06.1981. rozbili się na MiG-21UM n/b 9314 na samym progu pasa w Babich Dołach, po uprzednim zawrocie nad zabudowaniami centrum Gdyni w płonącym i tracącym sterowność samolocie...Innego programu w ostatnich latach przynajmniej ja nie napotkałem.
Ballad Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Te blaszki i druciki to zbierałem pod koniec lat 60-tych.Wówczas była tam na zboczu klifu obszerna polana i połamane drzewa. Dzisiaj już zarosło nowymi drzewami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.