Skocz do zawartości

Rozbity samolot

Gość Ballad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich
Mam pytanie. Czy ktoś zna szcegóły katastrofy samolotu na brzegu morza w okolicach Gdyni-Redłowa? Prawdopodobnie chodzi o samolot wojskowy i lata 50-te
Napisano
Witam ponownie
i zastanawiam sie czy powyzsza katastrofa lotnicza jest tak mało znana czy też moze wydarzenie jest zbyt młode"by zasługiwało na uwage ( ze względu na brak odzewu). Dodam jeszcze tylko że za młodych lat zbierałem tam różna drobne części metalowe a więc na pewno cos sie tam zdarzyło
Napisano
Coś gdzieś o tym samolocie było słychać , nie było to bodajże w jakimś prpgramie na Tv Gdańsk ??

Tak bajdełej - jak rozbił się MIG 21 w Kuźnicy cztery lata temu to też sie jakieś blaszki zbierało z jezdni :)
Napisano
Na pewno na TVG był program poświęcony pułkownikom Sobani i Leśnikowi, którzy 05.06.1981. rozbili się na MiG-21UM n/b 9314 na samym progu pasa w Babich Dołach, po uprzednim zawrocie nad zabudowaniami centrum Gdyni w płonącym i tracącym sterowność samolocie...
Innego programu w ostatnich latach przynajmniej ja nie napotkałem.
Napisano
Te blaszki i druciki to zbierałem pod koniec lat 60-tych.Wówczas była tam na zboczu klifu obszerna polana i połamane drzewa. Dzisiaj już zarosło nowymi drzewami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie