jarek900 Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 Witam! Od pewnego czasu nurtuje mnie pewien problem, poszukuje wykrywacza metalu i doszedlem do wniosku ze interesuja mnie modele Garretta, bede go kupowal na Ebayu w USA. Na model GTI2500 mnie nie stac, porownuje modele GTI1500, GTP1350 i GTAx550. Co byscie z tego polecili? Nie jestem zbyt zaawansowany w poszukiwaniach, szukam czegos co byloby proste w obsludze i sluzylo glownie na monety i inne drobne kolorowe przedmioty, choc gdyby przypadkiem znalazlo granat zaczepny lub mine to tez nie pogardze ;) Co z tych trzech byscie wybrali, szukalem na forum, ale w wiekszosci opinie wyglaszane sa pod adresem najtanszych modeli ACE lub najdrozszego GTI, a srodkowa polka?Bardzo prosze o odpowiedz, wselkie uwagi mile widziane. Z gory dziekuje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
remek Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Witam. Co prawda nie miałem w rękach żadnego z nich, ale od pewnego czasu sam zastanawiałem się, który z nich jest lepszy.GTAx550 możesz odrzucić śmiało z listy - jest to najsłabszy z tych wykrywaczy i najstarszy konstrukcyjnie. Pozostaje problem do wyboru pomiędzy pozostałymi - z zaciągniętej opini wsród użytkowników wszyscy polecają GTP1350. Zastanawia mnie jednak inna rzecz czy aby opłaca Ci się kupować go na Ebayu - jest to nowy model i nie sądze, że po doliczeniu wszystkich kosztów uda ci się wyrwać go za rozsądne pieniądze niż kosztuje w Polsce - mając tą świadomość że nie ponosisz ryzyka oszustwa sprzedającego, możliwości uszkodzenia usterki w czasie transportu, czy nawet późniejszej obsługi gwarancyjnej. Pamiętaj jednak, że wybór należy do Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek900 Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 Cena GTP to 2450 PLN w Polsce, po uruchomieniu Paypal amerykanski Ebay jest bezkonkurencyjny, sciagniecie z USA zamknie sie w kwocie 1800zł. Czytam jeszcze inne komentarze i zastanawia mnie Tesoro Tejon, jak to sie sprawdza na monety? Przeraza mnie troche ilosc pokretel chcialbym nie spedzac pol dnia na ustawianiu dziadostwa, Bounty Huntera raczej odrzucam, ze wzgledu na ogolnie panujace tu zle opinie na ich temat. Garretty wydaja mi sie najprostsze w obsludze.Co wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remek Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 WitamU jednego z przedstawicieli na Polskę gtp kupisz z kosztami przesyłki ponad 150 zł taniej. Co do Tejona nie jestem wstanie nic powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilos77 Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Jaki sprzet jest lepszy Garrett 150 czy Bounty Hunter Lone Star?Chce kupic Garretta,a mialem wczesniej Huntera.Moze mi ktos cos doradzi,interesuja mnie glownie monetki czy odznaczenia cos w tym stylu.Prosze o pomoc--dzieki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Cena Ace 150 to chyba 599 zł. 22% z tego to VAT, 3,7 % to cło, 20÷30 % to marża importera, jeszcze zysk dla producenta. Jaka jest zawartość wykrywacza w wykrywaczu?;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbon Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 po pierwsze - jeżeli VAT liczy się od ceny brutto to jest to trochę ponad 18%, a nie 22% (podobnie z cłem i marżą). po drugie i tak wyjdzie jakieś 60% czyli więcej niż w przypadku wykrywaczy sprzedawanych w gdynito tak w kwestii ynkowego fair play". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Raneda do czego prowadza Twoje wyliczenia ???bez sensuRownie dobrze mozemy policzyc sobie wartosc litra paliwa w naszym pieknym kraju.Ostatnio RMF bodajze sprzedawal bez akcyzy za 1,89 ...i co?? tyle paliwa jest w paliwie?To policz jeszcze ile mleka jest w mlekui ile kultury w bilecie do teatru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Z mojej strony nie było żadnych wyliczeń. Z wyliczeniem carbona mógłbym się zgodzić gdyby uwzględnił jeszcze tolerancję +/- 15%, bo wszystko to wygląda tylko ładnie w teorii księgowego a nie w praktyce. VAT 22% jest zabójczy dla każdego typu działalności w naszym kraju, jest to jedno wielkie oszustwo fiskusa. Na szczęście po wyborach to się może zmienić i w rezultacie dać jeszcze nieznaczną obniżkę cen wykrywaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.