alba Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Witam. Pomimo , że często obserwuję Wasze forum , dopiero teraz się zarejestrowałem. Powód jest następujący : właśnie dzisiaj niedaleko rzcielskiej pozycji przesłaniania" znalazłem ogniwo gąsienicy z resztkami nakładki gumowej. Szerokość 280 mm. Analizując materiały wydaje mi się , że jest to fragment gąsienicy sdkfz 251. Leżało płytko , znalazłem bez sprzętu będąc na grzybach. Miejsce dokładnie opisałem. Czy jest szansa , że w pobliżu znajdują się resztki pojazdu ? Czy może porzucone zostało po naprawie? Chętnych proszę o sygnał. Nie dysponuję sprzętem . Czekam na odzew doświadczonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amant Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Fajne miejsce masz na te grzyby ja szukam bez wykrywki 2 lata i powiem ci jedno jeżeli masz jeden wolny dzionek weś szpadel i pszekop teren tak jagbyś pszekopywał ogrudek,jatak robie i ta metoda sie sprawdza w 90% tylko trzeba miec czas i cheńci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alba Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Dzięki za rady. Ale przekopywanie lasu po chamsku" nie lezy w mojej naturze. Będę musiał kupić sprzęt , bo widzę że zbyt wielu rad tu nie uzyskam. Chyba każdy sobie rzepkę skrobie" To i ja też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 1) Jesli nie jestes pewien co do za ogniwo, wstaw do dzialu identyfikacja pytanie2) Ogniwa luzem sa dosc czeste - wywalono uszkodzone, spadlo z pancerza dodatkowe, mozliwosci jest wiele3) Szukac zawsze warto, popytaj sie czy po wojnie nie bylo tam zadnego wraku pojazdu (choc jesli tak to uzyszysz o tygrysie, lub panterze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 hehe-to na teraz spróbuj za pomocą wykrywacza typu widły:)nie przekopie się lasu tylko się go skłuje...a co do wykrywki-kup kup...ja też tak zrobiee niedługo i mam nadzieję ze duużo fajnych rzeczy znajdzie się po lasach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.