Skocz do zawartości

jagdpanteher z okladki

yoony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
panowie
czy ktos z was wie moze cos wiecej na temat tego
polujacego kociaka z okladki w jakim to ma byc rejonie

za wszelkie info tu lub na priw bede wdzieczny
Napisano
jonkowo, pod olsztynem. w warm-maz

w latach 90tych byla rowniez tam znaleziona pantera, ktora skutecznie zostala pocieta na zlom, a osobnicy ktorzy tego dokonali mieli sprawe nie za zniszczenie zabytku, a za kradziez acetylenu do butli.

nota bene wartosc acetylenu byla wieksza niz wartosc zlomu
Napisano
a czy to by miala byc ta sama JP ktora byla tu omawiana w kwietniu??

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=178682#178994
Napisano
ciekawe czy pan Jarosław Wróbel - autor okładki na zeszycie autorstwa Janusza Ledwocha, sie nie wk..rwi

no ale na pewno zgoda byla, przeciez inaczej nie mozna zamieszczac czyichs dzieł autorskich, szczególnie, że na nich widnieje podpis, który pózniej się wykasowało
Napisano
Szanowni Forumowicze
Ponieważ nie miałam okazji bezpośrednio odpowiedzieć na Wasze pytania, bowiem od czwartku byłam w Górach Sowich, nadrabiam zaległości. Cieszę się, że rozpoznaliście w rysunku Jagdpanthery widniejącej na okładce ostatniego numeru Odkrywcy mistrzowską rękę wybitnego gdańskiego artysty rysownika p. Jarosława Wróbla. Dzięki Jego uprzejmości tekst dotyczący wyjątkowego odkrycia (o którym w kolejnym numerze)mógł być zilustrowany Jego znakomitą pracą. To pierwsza, anonsująca częstszą obecność tego znamienitego artysty grafika na łamach Odkrywcy".To z pewnością ważna i satysfakcjonująca informacja dla wszystkich miłośników militariów.
pozdrawiam serdecznie
Izabela Kwiecińska
Napisano
Witam!
Izabelo! Gratuluję! Poziom Odkrywcy" rośnie! A szata graficzna jest obok zawartości rzeczą najważniejszą. Jak rozumiem, to O", podobnie jak w przypadku Jaga z Warmii, patronuje przedsięzięciu? Mam nadzieję, że uda się to coś wyciągnąć. Bez względu na to czy jest to cały pojazd, czy też tylko jego części, to warto je wyciągnąć.
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Witam
Nie jestem żadnym eksplortorem, jednak z zamjiłowania do historii śledze co sie dzieje na tej stronie.
Czy ten jeger to nie znajduje się w poblizu tego znjdującego się pod droga, którego opisywaliście w poprzednim numerze koło Górowa Iławeckiego. Podobno drugi lezy w bagnie kilkaset metrów od drogi? (Wg relacji miejscowej ludności)
Napisano
Witam,
Rozwiane zostaną wszelkie dywagacje, co jak dotąd jest pasjonujące i niezwykle ciekawe, oczywiście gdy sprzęt zostanie wyjęty.

Kto nie widział jeszcze,jak wygląda cały temat, niech po prostu poczeka jeszcze odrobinkę.
Także doradzający Innym, co jest a czego nie ma i co czytać, szczególnie wtedy gdy ich tam nigdy nie było.
Napisano
Witam!
2A! Ja mam banalnie proste pytanie. To coś (Jag) jest całe czy w kawałkach? Czy to w ogóle ktoś sprawdzał?
Pozdrawiam
wars98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie