Skocz do zawartości

Koszalin vol. V

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ;)
Karys to co proponujesz ?

To jakie miejsce jest tobie znane i wszystkim zainteresowanym ?.

Które jest na całkowitym luzie bez krępacji i nadmiernego tłoku!!!

Z tego co mi wiadomo to „Zacisze” odpowiada specyfice naszych spotkań , jest tam można powiedzieć polowy duch wykopek , który przejawia się na każdym kroku pochłoniętego wzroku na przedmiotach które dekorują ten przybytek , nie jeden z nas jest wstanie pozazdrościć fantów które tam są . A w końcu oto chodzi i nie jednemu z nas jest nie po drodze po tygodniu ciężkiej pracy.

Te spotkania nie odbywają się co tydzień , aby po rozmawiać o duperelach i naszych bolączkach , tylko po to aby zrealizować nasze hobbi do którego mamy tyle sentymentu .

Pozdrawiam ...J..
  • Odpowiedzi 291
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chwała,

chłopaki, chłopaki... tylko, żeby mi nie było tak jak na innych wątkach - kłótnie i dogryzanie sobie wzajemnie.

karie: po wielu poszukiwaniach i próbach miejsce zwane aciszem" okazało się najlepszym do naszych spotkań. Rzeczywiście nie jest a szlaku", ale i z tego powodu atmosfera tworzona przez ludzi jest odpowiednia. Jak już wspominał R. to wystrój wnętrza jest odjazdowy - możesz poczuć się jak na wspaniałym strychu (taki pamiętam z dzieciństwa u Dziadków) gdzie praktycznie jest wszystko. Poza tym właściciel - Janusz bodaj - onegdaj zajmował się szukaniem, a jego familiarny stosunek do gości choćby pierwszy raz widzianych jest na miejscu.
Wiemy, że jest to niestety jedyne odpowiedne miejsce do nieczęstych naszych spotkań.

Dlatego też: nie ma sensu szukania nowego miejsca, żeby sobie pogadać i pośmiać się, a jeśli komuś to nie odpowiada - wolna wola...

Skrzyknęliśmy się i tworzymy nieformalną grupkę nie po to, żeby sobie uprzykszać życie, ale po to, żeby to życie było do zniesienia...

I tym optymistycznym akcentem kończę potoczek słów. Na koniec dodam tylko, że dostałem prezent od syna: Call of Duty 2 - będzie się działo!

Czekam na konstruktywną samokrytykę hi hi - Bywajcie tymczasem - M.
Napisano
Witam!
Mnie jest obojętne gdzie sie spotkamy.To w takim razie fajne miejsce musi byc na spotkania.Mysle ze nie ma polemizowac dalej o tym zaciszu tylko sie tam spotkac po świętach.Na jakiej to jest ulicy dokladnie?
Napisano
Chwała,

ul. Zwycięstwa - końcówka, niedaleko jest pętla 12. Przejdziesz na drugą stronę ulicy, będziesz widział iurowiec" z szerokimi schodami (dawne Bańki"). Wejście do przybytku jest z boku.

Poza tym - koniec języka za przewodnika hihi.

Pozdrawiam serdecznie - bywaj - M.
Napisano
aha juz wiem. Dokladnie tam sie teraz miesci prowam.Trzeba bylo tak od razu.Takze jak bedzie jakas propozycja spotkania to dajcie znac
Pozdrawiam!
Napisano
Bujaj sie Raczek bo mi nie pasuje :P
Nie mozna tak w styczniu na poczatek Nowego Roku w wykopach?
Serdecznie wszystkich pozdrawiam, zycze spokojnych i pelnych radosci swiat Bozego Narodzenia i wielu sukcesow w Nowym Roku. Do rychlego zobaczenia. Orzel wkrotce wyladuje:)
Luger
Napisano
Witam ;)
Kolego L. Skąd takie wyrazy i na dodatek na początku zdania ? nie żebym się od razu obrażał ale co inni powiedzą ??? .

Za oknem piękna pogoda ani płatka śniegu ! ach żeby nie te święta to już bym gdzieś na polu był .

Może zrobimy jakiś wypad na wykopki po świętach między sylwestrem .

Kto ma wolne ? i chęć na mały wypad ???

Pozdrawiam ...J...
Napisano
Chwała,

pozdrawiam Lugera z nadzieją, ze nie będzie przedłużał banicji hi hi.

Niestety miedzy świętami a sylwestrem przacuję. Dostosuje sie co do piątkowej godziny.

Mam pytanie: gdzie spędzacie sylwestra?

Tymczasem - idę gościć te.ściów hi hi (zapodałem dream theater - z nadzieją, że długo nie wytrzymaja hi hi).

Bywajcie - M.
Napisano
Raczek to mial byc zart :))))
Wkrotce sie zobaczymy a jak znam zycie to ze spotkania przed Sylwestrem i tak nic nie wyjdzie {niektorych zony nie puszcza:))))}.
Nie moge sie juz doczekac browarka z Wami.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich swiatecznie. Dla mnie swieta koncza sie dzis - niestety jutro pracuje.
Do zobaczenia.
Luger
Napisano
WITAM WSZYSTKICH !!!!!!!!!!! chodze z wykrywaczem od 3 lat (a właściwie to-mam wykrywacz (wiadomo:)) przeczytałem właśnie całe wasze forum i jestem pod wrażeniem tego co udało wam sie znaleźć w obrębie koszalina - bo tereny tutaj raczej nie są usłane mauserami. (coś o tym wiem)
mam dla was pewną zagadkę po prawej stronie (???)
Napisano
Chwała,

co to za gagatka ptfu zagadka? ok. 4,5 cm średnicy, z midzi (?) z otworami do mocowania. Jak dla mnie wygląda na ozdobę z pasa. Ale, ale u góry jest jeszcze podłużny otwór. Sam ornament nic mi nie mówi - można by rzec,że coś na kształt amfory lubo tarczy (elementu herbowego), ale to ani jedno ani drugie. Nie wiem co to jest. Może wprawne oko R. coś zobaczy?

Miło, że ktoś nowy się odezwał.

Ze świątecznym pozdrowieniem (jeszcze) i nadzieją na spotkanie przedsylwestrowe wbrew przepowiedniom Lugera... - bywajcie - M.
Napisano
według mnie jest to klamra od pasa (chyba ozdobna ) o wzorze rzymskim. skopiowana przez wojska napoleona i używana podczas wojen napoleońskich.. (brzmi nieźle...)
Napisano
pewnie chcecie jeszcze coś o mnie wiedzieć: mieszkam w koszalinie na rokosowie (mam bliżej do dzierżęcina niż do centrum) oprócz militariów interesują mnie butelki i kapsle , a zwłaszcza koszalińskie (kapsli i butelek z koszalina mam już pokaźną kolekcje:)

właśnie naprawiłem słuchawki od rutusa i ide we wtorek do lasu z rana ( jeżeli śnieg nie będzie padać :( )

bo do szkoły nie ide... heheh!!hheh!!he!!hehhe!!!
Napisano
Witam po przerwie...
Wyjazdy ,szczególnie te dalsze na razie chyba mi już nie grożą..dlatego co do piątku jestem za ,jednak proponuję godz 18.
Hiii Lugi'e ,widzę że wyjazd Ci służy i pobierasz nowe zdolności ( u nas niedostępne) m.in jasnowidzenie ;)))
Zapodałeś pikawkę? Pozdrawiam!!
Co do wynalazka (zainteresowani będą wiedzieć o co chodzi) to jest nieźle...
Odezwał się Lion...pisał że w piątek nie będzie bo dostał z laczka w autobusie...to smutne
Poza tym po nowym roku będą coraz dłuższe dni...jednym słowem idzie ku lepszemu :)
W 39 a jak tam noga ,chrupie?
Pozdrawiam der K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie