Czarek Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 2ga część za długo się otwiera-pora na część trzecią:)na początek taki mały kask z Vietnamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 a ten służył w straży ogniowej przedwojennego PKP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 z cyklu hełmy PRL we wszystkich kolorach-górnicza OC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 milicyjny motocyklowy odmiana3-drogówka-tym razem nie przerobiony na policję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 i 2ga odmiana tym razem w malowaniu wojskowym-eskorty honorowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 witama te hełmy to na sprzedaz?? ja tez jestem kolekcjonerem. odezwij sie. moze jaks wymianka lub cos innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 witam a teraz moje cacka:)))) moze to nie II wojna sswiatowa ale za3wsze cus:) w swojej kolekcji posiadam ok 30 nakryc głowy:) oto cześc: hełmofon radziecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 foto 2hełm Ludowego Wojska Polskiego z kompletem siatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 foto 3hełm Wojsk Ochrony Przeciwlotniczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 helm motocylkowy milicyjnej drogowki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 helm motocyklowy Ochotniczej Rezerwy Milicji Obywatelskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 hełm szturmowy Zmotoryzowanych Odwodów Milicji Obywatelskiej potocznie zwanej ZOMO:) wz 76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 helm(kask) ZOMO wz 83 uzywany do dzis w policji(jest wycofywany ale mozna go jeszce zobaczyc na zadymach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 kask gorniczy wczesny PRL (prawdopodobnie przodek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 A to Ja:) w Bojowym nastroju:PPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 Witaj-fajnie że ktoś wreszcie zaczął sie dopisywać-hełmy nie na sprzedaż-kolekcja wciąż się gromadzi-obecnie liczyok.150sztuk..no coś więcej ale nigdy nie mam jakoś siły wszystkiego liczyć i stale powiększa się o nowe sztuki-zobacz wątki hełmy kolekcje i hełmy kolekcje vol.2,najgorsza sprawa jest to że nie mam ich za bardzo jak przechowywać i leżą wszystkie na kupkach w moim pokoju:(ale może niedługo polepszy się sytuacja lokalowa i bedę mógł je lepiej wystawić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 tylko hełmy zbierasz?? Bo ja fanty zwiazane z ZOMO,MO, ORMO, POLICJA, PRL, CCCP mam sporo rzeczy z LWP. moze masz GG to pogadamy moje gg 6408215 . ja tez nie mam zabardzo miejsca na nowe eksponaty wiec czasem jakies podwujne sprzedaje ale mi jest ich szkoda:(( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 kolejny polski hełm prlu-tym razm orzełek wyjątkowo udany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 a to taki hełmik najmniejszych hitlersynków-zabawka dla dzieci które chciały bawić sie w wojsko w III Rzeszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2005 i onże z drugiej strony...u nas były Adriany z masy papierowej dla dzieciaczków...ale raczej marne szanse żeby taki uchowłsię gdzieś do dziś i trafił do mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 oto moj nowy nabytek:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 hm...pora dzisbyła na odkurzenie wszystkich hełmów...więc przy okazji postanowiłem zrobić im zdjęcie rodzinne...pierwsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 drugie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 i trzecie...jest ich 172sztuki...ie moge już wszystkich złapać w obiektyw w tym ciasnym mieszkanku na raz:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 wrazęnie niezłe, fajna kolekcja, ja niestety tylu jeszcze nie mam; dorzucam za to dwa, które dostałem w ostatnim czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.