Skocz do zawartości
  • 0

Czy to wrześniowa menażka ?

greg83pp

Pytanie

Napisano

Witam !
Czy Wiecie co to za menażka - zaczepy kabłąka ma jakieś dziwne..hm, farba sie nie zachowała, tylko pod uchwytem jest kilka ktopek, wygląda na polski khaki..
pozdrawiam i proszę o pomoc
Grzesiek

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć !
OK, sprawdzę bicia, menażka jest oczywiście stalowa. na spodzie nie ma bic, sprawdzę jeszcze na wew stronie patelni- tak jak w menażkach światowit-myszków. Tylko te mocowanie kabłąka mnie martwi- miałem wrześniową i było inne. - chyBA że można składać winę na różnice między producentami.
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano

Witam !
Czy Wiecie co to za menażka - zaczepy kabłąka ma jakieś dziwne..hm, farba sie nie zachowała, tylko pod uchwytem jest kilka ktopek, wygląda na polski khaki..
pozdrawiam i proszę o pomoc
Grzesiek

Napisano
Moja rada jet taka obejrzyj ją dokładnie i zobacz czy sa jakieś sygnatury, tak jest trudno stwierdzić czy to polska menażka. A z jakiegomealu jest zrobiona z żelaza?
Pozdr. MJ
Napisano
Witam! Stalowych menażek używało także LWP to 50 roku włącznie. Jednak te miały nieco inne mocowanie kabłąka. Wrześniowej jeszcze nie mam więc nie wiem jak tam było. ;)Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie