Brylu Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Witam moja Ultra chyba jak kazda nie lubie slupow wysokeigo napiecia a najbarzdiej tych sporej wielkosci troszke pod nimi wariuje a co do sygnalow poznalem kilka np sygnal na duze przedmioty typu pociski mozdziezowe i ine na dynamicznym sygnal jest strasznie drazniacy ucho taki dziwny poburk wykrywki aluminium typu puszki i slotka po czekoaldzie czy cukierkach bardzio lubi ladnie je odruznic idzie nie mam problemu z odruznieniem olowiu typu kulki muszkietowe a z monetami czy guzikami jets roznie bo w zaleznosci z jakeigo sa metalu a co do kawalkow rdzy hmmm nie lapie mi takich przedmiotow jak gwozdzie kapsle czy cos w tym typei oczywiscie lapie nakretki od wódki i kluczyki od puszek od piwa bo to aluminiem najczesciej jest osiagi ma rozne na dynamice owszem sa wieksze niz n ainych trybach jeszcze nie mailme okazji jej wyprubowac w lesie na statycznym bo mam ja dopeiro 2 miesiace ale na poalch sprawuej sie super :) monetki guziki i podobne ustrojstwa lapie bez problemow wykrywacz jest swietny tez zauwarzylem sdzieranie sie oxydy na rorkach a najbardziej w miejscu laczenia ich w jedna calsc przelacznik trybow pracy tez mi sie zacina naiera ale wystarczy trsozke mocniej przycisnac lub wrucic i znowu dac na to polorzenie i jest wszytsko wporzadku co do gabki na rekojesci jest na tyle twarda i mocna ze nie mam problemow z jej czysczeniem wystarczy przetrzec wilgotna szmatka ktos napsial o tworzywie sztucznym uwazam ze to kiepski pomusl bo jak sa gorace dni sa ludzie np ktorym poca si erece ( nie mamz tym problemu osobiscie) i w takim ukladzie wykrywacz slizgal by sie im w reku producent dobrze wybral stosujac gabke a co do cewki ktora wydaje dziwne odglosy jak rusza sie ja w okolicy kabla tak mam tez taki prpblem ale prosto go rozwiazalem poprostu naciagam ze tak pwoieem kabel i ten naciagniety nadmiar nakaldam na rekojesc wykrywacza i wtedy jest sztywny na tyle ze nie poburkuje mi czesciej zadzra sie to jak np jaest rosa czy pada deszcz i cewka zamka chociaz jest wodoszcelna ale wlasnei z tym poburkiwaniem to sie nasila ogulnie wykrywacz jest super :) Polecam go wszytski aha i jescze jedno mniewacie problem z zapiaszcaniem sie potecjometrow do ustawiania ?? jak nimi krecici i tak jakby trzeszcza jak sobie z tym radzicie podczas konserwacji ? z mojej strony to wszytsko POZDRAWIAM wszystkich uzytkowikow ULTRY !!:) jest zajefajna poprostu
proscan Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Trudno sie było w czytać, ale dużo konkretnych informacji -za i przeciw. W sumie post ciekawy, ale ... Mam prośbę. Następnym razem zaznaczaj gdzie się kończy zdanie. Najlepiej kropką. Po kropce zacznij od dużej litery. Z góry dziekuję w imieniu wszystkich czytających. pozdrawiam,proscan
trapez Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 A mi dziwnie pracuje na statyku z dyskryminacją, na początku jest ok (reaguje na oddalanie od gruntu)po jakiś 2 minutkach przestaje reagować i trzeba go zresetować-czy tak musi być ???poza tym ardzo lubi kamienie"(tam gdzie jest ich naprawde dużo) ale to chyba kwestia ustawienia czułościmusze potestować,i jeszcze jedno nie lubi nagłej zmiany temperatury (cień-pełne słońce)poza tym jest naprawde OK
anRO Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Ciekawy jestem czy wasze egzemplarze tez reaguja na niski mech ktory rosnie na ziemi,szczegolnie gdy jest mokry.Moja U2 daje sygnal,wprawdzie przerywany ale daje.Jeszcze jedno,odradzam prace na tanich bateriach.Szybko sie rozstraja.Co kilka minut trzeba stroic i zasieg tez jest slaby.Jesli chodzi o zmiany temperatury,to moja nie reaguje.Mysle ze problem lezy w bateriach,/to do trapeza/.Pozdrawiam.
Edik Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Trapez napisał: jeszcze jedno nie lubi nagłej zmiany temperatury (cień-pełne słońce)poza tym jest naprawde OK"Tak właśnie jest w przypadku sond, które nie są odpowiednio zabezpieczone termicznie. Zabezpieczenie może być dobre z użyciem odpowiednich materiałow(pianki, tworzywa sztuczne) - sonde można jeszce (a nawet trzeba) termostabilizować na drodze elektroniecznej.PozdrawiamEDIK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.