Skocz do zawartości

Koło od Pz IV w Olsztynie.

Magach7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, mój znajomy wrócił z Olsztyna i twierdzi, że na jednej z ulic stoi słup ze znakiem zakazu wjazdu przyspawany do koła napędowego od Panzer IV (jest pewien na 99%, że to od właśnie tego czołgu). Pytanie do ludzi z Olsztyna- nie widział ktoś tego koła, można by było chyba podmienić je na powiedzmy koło od poloneza :D ?
Napisano
napędowe- obrazowo mówiąc z zebami, nitami i innymi bajerami jakie takie koło posiadać powinno :-) postaram się jutro dowiedzieć czegoś więcej. Mam juz 100% pewność, że napędowe co do pochodzenia z panzer IV to jutro dam znac. Co do lokalizacji w Olsztynie to mój znajomy nie ma pojęcia jaka to była ulica :-(
Napisano
jjesdtem z olsztyna, dowiedz sie o nazwe ulicy, a jutro juz ten znak zniknie z ulicy :DDDD
nieno na serio, prosze podaj nazwe ulicy, ja zrobie zdjecie i zamieszcze na forum
Napisano
także koło tym razem nośne z pięknymi bandażami mozna zobaczyć na promie ręcznym na odrze w okolicach Krosna Odrzańskiego (jest tam kilka przepraw ale nie pamietam która to)- pewnie od wojny pełni rolę ślizgacza dla stalowej liny łączącej brzegi -co ciekawe jest współcześnie pomalowane ale panowie z obsługi jakby specjalnie zadbali o podobny do oryginału kolor
pozdrawiam
Napisano
no niestety to nie jest kolo od panzer 4, to koloo ma 13 zebow, ostro zakonczonych, a nie polkolisto, 6 ramion i 8 dzior po nitach mocujacych, podejzewam ze to jakis zwylki spychacz badz inna maszyna gasienicowa
Napisano
Frozzer- było czy jest? ;-) Pewnie BYŁO od czwórki a teraz (zgodnie z moja radą) podmieniłeś je na zwykłe i udajesz, że było tam od początrku :-) hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie