Skocz do zawartości

ALL1-czy dobry wykrywacz na moentki??

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obawiam się,że będą kłopoty, kiedyś były na allegro zestawy, ale dawno już nie widziałem.
Pozostaje zrobić samemu. Osobiście sprzęt bardzo mi się podoba, a zrobiłem także nawet delikatnie uproszczoną wersję i z sondą 20cm jest super.
Pozdrawiam
Napisano
Wejdź na www.wykrywacz.to2.pl jest tam kontakt do pana Aleksandra. Nie spełna miesiąc temu zakupiłem u niego zestaw do samodzielnego dokończenia Uruchomiona elektronika + sonda Koszt 480zł.
  • 2 weeks later...
Napisano
gibki9: akurat na monetki to sprzęt jest pierwszorzędny i w tym celu projektowany. Ja akurat szukam zazwyczaj większych rzeczy i moim głównym problemem (na pobojowiskach) jest eliminacja wyszukiwania wszelkiego drobiazgu. Zmorą są okruchy odłamków.
Na monetki, guziki itp. z czystym sumieniem mogę polecić. Acha, zasięgi podawane przez producenta są prawdziwe.
Napisano
zakupilem bounty huntera lone stara,ale cos mi sie wydaje ,ze zasie g ma lipny,cho dyskryminuje fajnie,ale mam wraznie ze sporo omijam,sadzisz ze all jest lepszy??
Napisano
Trudno powiedzieć, próbowałem kiedyś chodzić z Bounty Hunterem ale to był starszy model i nie może służyć do porównania. Pamiętam, że szybko zżerał baterie i osiągi miał bez rewelacji. ALL1 też ma swoje wady (np. trudność w ustaleniu wielkości przedmiotu - podobno w dynamikach to norma) ale co do zasięgów i wrażliwości na drobnicę to zasługuje na wysoką ocenę. P.S. Skąd jesteś? Można by się spotkać i porównać.
Napisano
Hm, ja mieszkam w Rzeszowie... Trochę daleko. Mam nadzieję, że znajdziesz kogoś kto Ci pomoże z Bounty Hunterem. Za bardzo się nie przejmuj, jak się kupi nowy sprzęt to zazwyczaj na początku są problemy. Darz dół.
Napisano
Witam,

W ALL1 Pinpointing jest taki sam jak White's classic III i tutaj nie problemu z namierzaniem. Szkoda tylko, że nie ma V.C.O, które wspomaga lokalizacje celi.

(chociaż są tacy, którzy za V.C.O nie przepadają)

Całe jądro projektu ALL1(filtry,pin-point) jest takie samo jak White's CLassic III więc jeśli chcecie porównywać ten wykrywacz(ALL1)z innymi detektorami to równie dobrze możecie sobie porównać Classica z BH,itp.

Pozdrawiam
EDIK
Napisano
masz na mysli np Bounty hunter lone stara.on nie ma pint pointa,choc by sie pzydal sądzisz ze np warto zmienic go na all 1 bedzie to naprawd duza roznica ,czy pozostac przy bountym,bo to jedno i to samo prawie??
Napisano
Hahaha, Edik All-1 ma tyle wspolnego z White'sem Classic ze jeden i drugi reaguje dzwiekiem na metal, zanim wysnujesz teorie o kopiowaniu przez jakiegos producenta cudzych projektow sprawdz chlopie czy masz racje - to sa bardzo powazne zarzuty...
Kolego Gibki, jesli moge Ci doradzic to proponuje zebys posiedzial nad ksiazkami, mapami a potem zabral wykrywke i ruszyl w teren zeby sie nauczyc nia poslugiwac, czytajac Twoje posty (bez obrazy) wnioskuje ze niepowodzenia spowodowane sa brakiem umiejetnosci a nie wada badz jakoscia sprzetu (patrz watek http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=184502 chlopaki smigaja z BH)
Powodzenia
Piorek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie