Skocz do zawartości

Mierzeja i okolice Elblaga

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam. Dawno juz sie nie odzywalem na tym forum, tak wiec postanowilem zamiescic pare zdjec z mojego ostatniego, niestety niezbyt udanego wypadu pod Frombork....
Na samym poczatku pomyszkowalismy troszke po bunkach niedaleko kanalu kopernikowskiego...

Napisano

po 3 godzinach bezskutecznych poszukiwan znalezlismy tylo stosy wystrzelonych lusek od moska , Oraz jak to przewarznie bywa z 2 tony innego zlomu typu odlamki itp.

Napisano

Nastepnego dnia postanowilismy sie wybrac na bardzo dluuuugi transzei od strony Zalewu Wislanego. Na samym poczatku trafily sie resztki maski p-gaz.

Napisano
Teraz zauważyłem, że znalazłeś tablicę informacyjną organizacji terenowej NSDAP
Tablica uniwersalna. Zawiera:
1.
Hier spricht die NSDAP
Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei
Tutaj informuje NSDAP
Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei
2.
Volksgenossen
Rodacy
Braucht irh
Trzeba wam
Rat und hilfe
Rady i pomocy
So wendet an die NSDAP
Zwróćcie się do NSDAP
3. W tym miejscy wpisywano kiedy dyżuruje Blockleiter - kierownik bloku (najniższej komórki) NSDAP, DAF KDF, NSF
4.
Mitteilungen
Ogłoszenia
podzielone na kolumny, każda dla innej organizacji:
NSDAP Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei
DAF KDF Deutsche Arbeitsfront Kraft durch Freude
NSF NS-Frauenorganisation Narodowosocjalistyczna Organizacja Kobiet

Na koniec możesz porównać z obiektem muzealnym
http://www.dhm.de/lemo/objekte/pict/ak000728/index.html
Napisano
Pogratulować takich trafień!!!Cholera myślałem że Mierzeja jest tak wybebeszona że juz nic niewmożna trafić godnego uwagi a jednak?najbardziej mi się widzi stg, jak możesz daj na priv zdjecia pooczyszczeniu.
ankuka12@op.pl
Pozdr. Andrzej:)
Napisano
Posylam ci zdjecia Bocianie, tylko musze zaznaczyc ze niewszystko pochodzi z mierzeji, wiekszosc z okolic Elblaga. Kacperku nic tam nie widzisz bo akurat na tym zdjeciu tego nie widac, Wyciagnolem z tamtad wielki kawal odlamka od pocisku mozdzierzowego.
Pozdrawiam
  • 4 months later...
Napisano

nawet obecnie mozna znalesc na mierzeji czesci pojazdow... oprocz tego nadkola bylo sporo innych czesci (lampy, zderzak, blotniki, inna blacharka)
tu zdjecie jak taki samochod wygladal w calosci ;]

http://www.oldclassiccar.co.uk/classic_cars_archive/30_fordson.jpg

Napisano
Dzisiejszy wypad w teren rozpoczol sie i zakonczyl w jednym dolku. Wyszlo duzo pobitej porcelany, 3 kałamarze sporo butelek i korkow od piwa. Narazie mam problemy ze zdjeciami tak wiec zamieszcze je pozniej :)
Pozdrawiam.
Napisano
smialo wal na mejla podanego w profilu.
wykrywke w tym tygodniu zapakuje i wysle poczta do gdyni, niby raptem 100 kilo, ale w godzinach nazwijmy to urzedowych czasu brak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie