Skocz do zawartości

Odesłać nieśmiertelnik...

rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Kiedyś obiło mi się o uszy, że gdzieś w Niemczech jest taka organizacja której można wysłać nieśmiertelnik i wzamian za to dowiedzieć sie czegoś o jego właścicielu.
Czy to prawda?? Jeżeli tak i ktoś się orientuje to prosze podac adres i na jakiej zasadzie załatwia się te sprawy.
Napisano
Ja narysowałem swoje blaszki i wysłałem na adres :

Deutsche Dienststelle (WASt)
Die Auskunftsstelle fur Wehrmachtsnachweise
Eichborndamm 179
13403 Berlin

Powinni odpisać po pół roku. Zaznacz że masz samą blaszkę bez zawodnika ,coś Ci powinni napisać chociaż na trzy moje blaszki o dwóch nie mieli informacji...
Napisano
Acha czyli nie trzeba koniecznie wysyłac blaszki, bo może ją zastąpić ksero albo rysunek? A coś pisałeś w liście do nich czy tylko wysłałeś szkice?
I takie ostatnie pytanie.Jest tylko jedna taka organizacja w Niemczech czy może jest ich kilka?
pozdro idzięki za odpowiedź...
Napisano
A czy osttnio u nich też nie pojawiła się ochrona danych osobowych? Znam z opowieści że kiedyś przysyłali całą biografię gościa- a później zaczęli tylko info czy przeżył czy nie.
Napisano
Możliwe ,ja wysyłałem swoje w 2001 roku. Wysyłali dane :

- imię ,nazwisko
- data urodzenia
- stopień
- gdzie go ostatnio widziano ewentualnie czy poległ i mają o tym dane.
Napisano
Chyba lepiej wysłać rysunek lub foto.Ja wysłałem swego czasu dwa nieśmiertelniki i jakiś sk... rąbnął je po drodze.Nigdy nie dojechały do Niemiec.
Pozdrawiam,
wicja1
Napisano
wyslij poleconym na adres do berlina.powinni dac odpowiedz ale z tego co mi wiadomo od pewnego czasu nie udzielaja pełnych informacji(na kilka moich listow odpisali tylko podziekowania,a nic na temat włascicieli blaszek),słyszałem ze dzieje sie tak bo niesmiertelniki czesto sa sprzedawane no i za jakis czas nowy własciciel pisze znowu do nich,o identyfikacje a oni juz ja zrobili.
Napisano
No, kilka razy to mało powiedziane rekordowy znak tożsamości wracał do WASt kilkadziesiąt razy!!!!! W tej chwili znaki tożsamości są podobno znakowane aby od razu rozpoznać że już był u nich. Osobom prywatnym nie zwracają znaków tożsamości i raczej nie udostępniają już informacji dotyczących tożsamości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie