Skocz do zawartości

Szczecinek a Wał Pomorski

waldi550

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nasze okolice to raj dla poszukiwaczy przygód, fantów, tajemnic oraz niewypałów. Aby tylko chęci były, to każdy coś dla siebie znajdzie.

Waldek

Napisano
No niezle, ja mam juz niezla czesc Walu pomorskiego Obcykanego, kiedys bylem jeszcze jako leszcz w Szczecinku, Moze bysmy pochasali na 2 wykrywki ???
Napisano
Nasze okolice to raj dla poszukiwaczy przygód, fantów, tajemnic oraz niewypałów."
no z tymi niewypalami waldi550 bylo trzeba niewyjezdzac;)to antyreklama hehe;)
pozdrawiam:)
Napisano
Witam
U nas są takie miejsca gdzie nie trzeba wykrywki, to są pewniaki tak jak w sklepie. W jednym miejscu są guziki, w drugim monety i tak dalej. Skorup nie podnoszę bo prędzej czy później trafię na całego fanta. Wiadomo że trzeba pomachać łopatą. Z wykrywką są kłopoty gdyż bardzo dużo potykaczy i gwoździ.
Napisano

Aby nie być gołosłowny zobaczcie, moja żonusia nasłuchawszy się sama chciała sprubować. Jaj poszukiwania trwały 10 minut i to przy pomocy noża.

• 1 month later...
Napisano
witam
domylam sie że Panwaldi kopie na smietniskach poniemieckich bo fanty które trafią są typowo z takich imejsc,ciekawi mnie tlyko czy kopie Pan na sito czy na oko bo wykrywacz napewno ise tam nie przyda.Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
znalazlem artykol w gazecie o fortach w Wysokiej
czy to blisko od Szczecinka ?
oprocz zlomu powojennego schowano tam rzeczy wartosciowe
jesli ktos zainteresowany to napisze wiecej
pozdrawiam
  • 2 months later...
Napisano
myślę że waldi550 ma rację te okolice są naprawdę piękne. Mam pytanko czy te małe bunkry zjednym oknem strzelniczym miały jakieś znaczenie w czasie wojny?.Są wlesie na trasie okonek- Borne.pozdrawiam.
Napisano
o dobrze trafiłem :):):) może ktoś uzupełni ten wątek , lub wklei jakieś przedwojenne plany misateczka
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=111296
pzdr !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie