pijany dziad borowy Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 witam...nie jestem do konca pewien czy o orzełek powstańczy..prosze o pomoc...wymiary:3.5cm x 4cmpozdrawiam
JanW Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Orzełki te były noszone też na czapkach Żandarmerii Krajowej , ktorej funkcjonariusze zasilili Policję Państwową . Zdjęcie przedstawia żanadarma Ignacego Nawrocika. Jedna ze szkół Żandarmerii znajdowała się w Poznaniu.
Raned Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 Moim zdaniem jest to orzełek z lat poprzedzających II wojnę. Oto mój egz. znaleziony na granicy Wolnego miasta Gdańska i Polski:
pijany dziad borowy Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 witam...nie jestem do konca pewien czy o orzełek powstańczy..prosze o pomoc...wymiary:3.5cm x 4cmpozdrawiam
pijany dziad borowy Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Napisano 13 Sierpień 2005 te przedwojenne były chyba troche wieksze...nie spotkałem sie jeszce z przepisowymi takimi małymi....i jescze do tego fakt ze został znaleziony w wielkopolsce....
SLAW 100 Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 Ten orzełek to tzw. Wojsk Wielkopolskich "Slaw 100
Pytanie
pijany dziad borowy
witam...nie jestem do konca pewien czy o orzełek powstańczy..prosze o pomoc...wymiary:3.5cm x 4cm
pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.