Skocz do zawartości

ultra 2 -refleksje i pytana

sopel69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wczoraj otrzymałem u-2 doświadczenie z wykrywkami =0 dla przetestowania rozrzuciłem monety 1 gr w trawie na przydomowym trawniku i wyszło coś takiego:
1.all metal - uruchomienie brak sygnału wiodacego (grunt pozycja neutralna) po ruszeniu pokretła grunt minimalnie w prawo jest sygnał, dał sie ustawićjak piszą w instrukcji monetki wyzbierałem (czułośc na 3 kresce)
2. dynamiczny czułośc 3, dyskryminacja 5 wyzbierałem wszystkie z wysokości 20-23 cm na powietrzu.
3. statyczny z dyskryminacją- tutaj schody problem z sygnałem wiodacym (ustawienia jak wyżej)raz jest raz niwe ma choć na metal reaguje sygnałem -jakieś sugestie/
4 słuchawki wydają się niezbędne wejście chyba duży jack(kurcze chyba tak to się pisze)
poproszę o jakieś porady -wiem że musimy sie poznać z u2 , zrobimy to ale porady mile widziane -po co powielac błędy z g óry dziękuję.
Napisano
Na Twoim miejscu zacząłbym poszukiwania w trybie dynamicznym 3-tonowym. Ze statykiem na początek bym sobie odpuścił. Poznaj najpierw wykrywkę i zasady poszukiwania w dynamiku, nie rzucaj się na oba tryby naraz.
Daj czułość na max, dyskryminację na połowę i zacznij zabawę. Jeśli będziesz miał dużo fałszywych sygnałów to kompensuj gruntem w prawo. Jeśli nadal będzie popiskiwał to zdejmuj nieco czułości. Nie zaczynaj poszukiwań w bardzo zaśmieconych miejscach bo oszalejesz :), szukaj w głębi lasu, na równym i w miarę czystym od gałęzi i chwastów podłożu, stopniowo zwiększaj z czasem skalę trudności.

pozdr, M.
Napisano
Po pierwszym wypadzie na pobliskie pole okazało sie ze w dynamiku U2 wykrywa plombę z aluminium wielkości 50 groszówki z 35 cm ( więc na monetki się nada) :)jak równiez takie drobiny ze trzeba się sporo natrudić zeby je odszukać w ziemi, nie daje prawie fałszywych sygnałów ustawienia wg. rad beaviso ukłony dla kolegi(zaleta gruntu? czy ustawień?), sruby w tych ustawieniach na powierzchni nie sygnalizował ale np nakrętkę(nie była kolorowa) tak - od czego to zalezy czy od składu stopu stali?? pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie