Boruta Posted August 9, 2005 Author Share Posted August 9, 2005 To z okładki książki wydanej w 1945 roku.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wons Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Ciekawostka. Dziś wielu zbiera papier itp, nie na odbudowę Ojczyzny, tylko żeby mieć z czego żyć. Czasy się zmieniają, A surowce wtórne nadal są. pozdr. wonsY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted August 10, 2005 Author Share Posted August 10, 2005 Jakbyś teraz powiedział coś takiego młodzieży (kazał), to by cie wzięli za jakiegoś wariata, lub co gorszego.PozdrawiamP.S. Kiedyś aktywnie zajmowali się tym Żydzi, po wojnie jednak ich za dużo nie zostało, więc młodzież musiała przejąć pałeczkę. Pamiętam, jak butelki zbierałem ;-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KudłatyHD Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Teraz coraz lepiej ten plan jest wykonywany bo sa już pojemniki na papier, szklo plastik i ubrania(szmaty).Ja w domu segreguje te materiały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wz1977 Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 Ciekawy apel. Ciekawe ile osób obecnie czynnie bierze w nim udział segregując odpady. Ja TAK. Kto nie niech się także do tej akcji włączy. Z kożyścią dla nas wszystkich. Na początek chociaż baterie i akumulatorki z wykrywek wrzucając do pojemników na tego typu odpady. http://reba.pl/? pozdr wz1977 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slate Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 A u mnie sa trzy rozne pojemniki, na posortowane odpadki, kazdy w innym kolorze i w ogole wypas. Ktoregos dnia sie zbudzilem troche wczesniej i zobaczylem jak wszystkie trzy sa ladowane razem do jednej smieciarki. Troche ostudzilo to moj zapal do segregowania.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KudłatyHD Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 A ja wywalam do specjalnych kontenerów po które przyjaeżdzają rózne śmieciarki. Moze kiedys tak było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.