Skocz do zawartości

Gdzie to ewent. zgłosić ?

ignatko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie. Tego nie powiem. Ale nie czuję nichęci do Niemców jako narodu i jako ludzi. Nie kazdy z nich popełniał zbrodnie. A sporo ludzi traktuje ich ogólnikowo. Jeśli każdy Niemiec to wróg Polaków to każdy Polak jest złodziejem. Pewnie mnie za to zjedziecie ale ja zdania nie zmienię.
Napisano
Kradną i Polacy i Niemcy. Ci pierwsi bo nie mają co jeśc lub za co się napic a ci drudzy bo chcą zmienić furę na nową bejcę 7 :)
i tym niezwykle dowcipnym akcentem chciałbym zakonczyć tę bezsensowną dyskusję
pozdr
Napisano
Ale namieszałem swym wpisem ,sorrk!!!Pisząc szkopy itp o
niem żołnierzach niekoniecznie chcę aby ich kości walały się na śmietniku czy ciągane przez psy...również uważam ze powinni zostać pochowani na jakims cmentarzu...a co do niechęci Polakow do frycow to wybaczcie ale sporo nabroili przez kilkaset lat tutaj w naszej częsci Europy więc to raczej logiczne ze nie wszyscy ich kochamy...
Napisano
do pik78:
chłopie nie wiem ile ty masz lat, ale, na jakiej podstawie wkładasz mnie do jednego worka razem z hienami cmentarnymi i łowcami blach to nie wiem. Po co, po moim poście, w którym zaoferowałem swoją pomoc przy załatwieniu ekshumacji piszesz takie bzdety:
hehe właśnie zaczyna się to, o czym pisałem...łowcy blach..."
Ja sam po znalezieniu szczątków niemieckiego żołnierza postanowiłem fakt ten zgłosić i wiem, że pisanie e-maili do PCK i Fundacji Pamięć może nic nie dać. Przy odrobinie szczęścia Fundacja coś Ci odpisze.
Mam kontakt z ludźmi, którzy pracują dla Fundacji i przeprowadzają ekshumację więc zaoferowałem swoja pomoc. Niektórzy forumowicze mieli podobny problem i pomagałem im w skontaktowaniu się z odpowiednimi ludźmi.
Na przyszłość zanim coś napiszesz zastanów się kilka razy.
Napisano
Tak to zwykle bywa ze jak zejdą się 3 polacy tam są 4 zdania.Co do Niemców to jak wszędzie są rózni ludzie widziałem ekshumację (chyba partyzanta) którego zołnierze wermachtu okręcili drutem kolczastym i zakopali prawdopodobnie żywego, z drugiej strony jeden SS- man puscił wolno moja babcię i powiedział którędy ma uciekac by ją nie złapali, a po wywiezionych wtedy ludziach słuch zaginął.Co do szczątków to im jest wszystko jedno gdzie leżą , wszedzie pod nogami są miliardy kości tych, którży byli przed nami,a to co z tym zrobisz zalezy tylko od Ciebie i twojego Ja, sumienia itp. jakby to nie nazwać. pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie