Skocz do zawartości

Monety czyli znajdz se sam

utah

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdobądź mapy swoich terenów i poszukaj starych dróg, mostów, wiatraków etc. A jak nie masz mapek to pośmigaj po polach jak będzie zaorane. Monetki na bank będą, chyba że ktoś już je powyciągał:-)
Napisano
no ,ale w sumie co to za roznica czy na monetki czy nie na monetki,ja man na militarke i monetki tez znajduje,wiec nie widze przeciwskazan(no chyba ,ze jakis malo czuly jest),wiadomo ,ze wyzszej klasy sprzęt rozronia metale ,pokazuje glebokosc zalegania itp,ale tak tez mozna.
Napisano
witam
polecam głównie trasy które istnieją od setek lat,trzeba troszke poczytac o danej okolicy którą chce się zwiedzic,popytac ludzi mieszkających w okolicy,
ja 2lata temy trafilem takie miejsce z bratem na trasie siedlce wawa,rewela była tam karczma monety od boratynek po powstanie listopadowe.
Napisano
Jak często Wam się trafiają takie stare monety bo mi naprzykład jeszcze niegdy :)
U mnie w okolicy jest taki stary dworek i z tego co przeczytałem bede musiał iść na jesień ,albo na wiosne jak z pól znikną plony.
Napisano
to zalezy od okolicy
ja jestem z wawy a tu w okolicy się działo sporo na przełomie wieków
najczęsciej wychodzą boratynki sapy tak od 1660 do 1939
ale te ostatnie są juz w gorszych stanach,(wiadomo zalezy od podłoża)
smieszne ale ostatnio trafilismy 5zł terazniejsze ma 30cm
na środku pola.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie