utah Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 No wlasnie, gdzie szukac monet ;p ? oczywiscie nie tych aktualnych ale ziemnych".
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Zdobądź mapy swoich terenów i poszukaj starych dróg, mostów, wiatraków etc. A jak nie masz mapek to pośmigaj po polach jak będzie zaorane. Monetki na bank będą, chyba że ktoś już je powyciągał:-)
Boruta Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 No i musisz mieć wykrywkę na monetki.Pozdrawiam
gibki9 Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 no ,ale w sumie co to za roznica czy na monetki czy nie na monetki,ja man na militarke i monetki tez znajduje,wiec nie widze przeciwskazan(no chyba ,ze jakis malo czuly jest),wiadomo ,ze wyzszej klasy sprzęt rozronia metale ,pokazuje glebokosc zalegania itp,ale tak tez mozna.
milord Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 witampolecam głównie trasy które istnieją od setek lat,trzeba troszke poczytac o danej okolicy którą chce się zwiedzic,popytac ludzi mieszkających w okolicy,ja 2lata temy trafilem takie miejsce z bratem na trasie siedlce wawa,rewela była tam karczma monety od boratynek po powstanie listopadowe.
rozi Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Jak często Wam się trafiają takie stare monety bo mi naprzykład jeszcze niegdy :)U mnie w okolicy jest taki stary dworek i z tego co przeczytałem bede musiał iść na jesień ,albo na wiosne jak z pól znikną plony.
milord Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 to zalezy od okolicyja jestem z wawy a tu w okolicy się działo sporo na przełomie wiekównajczęsciej wychodzą boratynki sapy tak od 1660 do 1939ale te ostatnie są juz w gorszych stanach,(wiadomo zalezy od podłoża)smieszne ale ostatnio trafilismy 5zł terazniejsze ma 30cmna środku pola.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.