osterode Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Efekt elektrolizy pyziaków. Ja użyłem baterii 9V, aluminiowej elektrody oraz roztworu soli kuchennej. 10 minut spokojnie wystarczy na oczyszczenie przedmiotu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Osterode - nie ciemnieją potem? PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Po dwóch dniach od elektrolizy niezauważyłem istotnych zmian. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Dwa dni to za wcześnie niestety... myślałem, że robiłeś to wcześniej. U mnie monety ciemnieją bardzo mniej więcej w ciągu miesiąca. Tyle, że nie używałem elektrody aluminiowej lecz stalową.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.