Skocz do zawartości

Tarcza za Krym"

Volksewagen Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc i wskazówki jak zakonserwować taki fancik, jest to wykop, zachowała się nawet materiałowa podkładka, jak do tej pory tarczę wyczyściłem przy uzyciu szczoteczki do zębów polewając płynem do czyszczenia miedzi i mosiądzu firmy Kiwi", a materiałowa podkładkę poprostu wyprałem, nie wiem czy dokońca to co zrobiłem było dobrym pomysłem, ale innego nie miałem-jestem poczatkujący. Prosze o wskazówki co zrobić z tym dalej, nie chodzi mi tutaj o doprowadzenie tej odznaki do jakiegoś idealnego stanu, poprostu o dokładne wyczyszczenie i zakonserwowanie, ewnetalnie o sposób pózniejszego przechowywania, to samo tyczy sie tej materiałowej podkładki czym ją zakonserwować aby się po jakimś czasie nie rozpadła, nie chciałbym już w tej chwili odpinać tej odznaki od materiału, bo zdążyłem juz ułamać dwie igiełki mocujące. Czekam na odpowiedz, Dziękuje i pozdrawiam

Napisano
Ja podkładki same prałem w letniej wodzie z mydłem. W ogóle wełna dobrze znosi mydło, zwłaszcza toaletowe, gdzie jest tłuszcz, co trochę nawilża.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie