Skocz do zawartości

Seehund pod Jastarnią!!!

beaviso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

To wprawdzie nie asz" helski U-boot, tylko jego namiastka, ale... posłuchajcie.
W zeszłą sobotę zawitałem na targi Pol-Yacht (Gdańsk), skuszony prelekcją prezesa gdańskiego klubu płetwonurków Rekin" nt. najciekawszych wraków Bałtyku. Program targów:
http://www.mw.mil.pl/public/mar03_targi.html
Prelekcja taka sobie, nic nowego dla mnie nie usłyszałem, ale zagadałem Prezesa o tego U-boota opisywanego w Odkrywcy". Wywiązała się ciekawa dyskusja, choc krótka. Dzisiaj (w poniedziałek) dokończyliśmy ją telefonicznie, a Prezes opowiedział mi o odkryciu Seehunda (miniaturowego U-boota) koło Jastarni (od strony pełnego morza)!
Najpiękniejsze jednak to, że jest to niewielki wrak, którego wydobycie jest niewspółmiernie tańsze od wydobycia prawdziwego Uboota, a zarazem ma dużo wieksze szanse powodzenia. Prace mają ruszyć gdzieś w pełni lata (może lipiec).
Dla mnie bomba!

pozdrawiam,M
Napisano
Jeśli to prawda, to Karaś na świetle dziennym byłby prawdzwą bombą atomową. Może konkretniej kolego Morena?
Napisano
Jest jeszcze ten Łoś w stodole w Bieszczadach i Krolewski tygrys w Bagnie koło Bedzina
Napisano
Te stodoły wielkie z blachy w Bieszczadach (w których teraz będzie ekspozycja polskiego lotnictwa - stąd ten Łoś), to budował taki jeden Łoś, co teraz jest ministrem obrony :-)))))
Napisano
Bomba atomowa AD 1938 w Ursusie, silnik odrzutowy AD 1936 Mielec, Bomba wodorowa AD 1978 Bieszczady, kapcie z łyka AD 1937 Polesie,....... 01.04 - Wrrrrrrrrrr.
Napisano
Cieszylbym sie z powodu tego Seehunda , gdyby nie ta data ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie