mirek99 Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 znalazłem to na drodze przemarszu wojsk saskich ...czy te elementy są w jakiś sposób zwiazane z nimi???????
Wraith Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Witam. takich kółkek z elką" obok guzika też znalazłem dwie sztuki, jedno na miejscu walk RUS vs. GER ale stacjonowały też tam jakiś czas wojska napoleońskie podczas oblegania Wrocławia i wychodziło sporo kul od muszkietu, a drugie nie pamiętam gdzie. również chętnie dowiem się co to takiego
Wraith Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Przeglądałem te moje kółka i w zasadzie różnią się bardzo pomiędzy sobą, oto podobne do tego na zdjęciu. Fakt to jest zrobione z miedzi albo mosiądzu. Średnica 2cm pokryte jakby jakąś skórą czy czymś takim
Wraith Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 ta skóra" tylko na części zewnętrznej większego okręgu
mirek99 Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 znalazłem jescze to ...wymiary 7 cm na 6cm....materiał:mosiądz ,brąz....
Pytanie
mirek99
znalazłem to na drodze przemarszu wojsk saskich ...czy te elementy są w jakiś sposób zwiazane z nimi???????
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.