-=Artun10=- Napisano 30 Marzec 2003 Autor Napisano 30 Marzec 2003 Witam.Czy napewno jest to nieśmiertelnik i co oznaczają bicia na nim.Pozdrawiam Artur.
Raned Napisano 1 Kwiecień 2003 Napisano 1 Kwiecień 2003 Tak, znak identyfikacyjny (licznyj znak) 62 nieznanego mi z nazwy pułku piechoty na literę S, rota czwarta, numer żołnierza 14. Gratuluję.
-=Artun10=- Napisano 30 Marzec 2003 Autor Napisano 30 Marzec 2003 Witam.Czy napewno jest to nieśmiertelnik i co oznaczają bicia na nim.Pozdrawiam Artur.
Gość Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 Kiedys byłem swiadkiem ekschumacji zołniezy niemieckich,kazdy z nich oprocz połowy niesmiertelnika,miał przy sobie cos identycznego lecz z innymi oznaczeniami(w jezyku niemieckim).........??????
mietek Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 Z tego co wiem, jest to nieśmiertelnik. jest na nim numer i pochodzenie (gubernia, miasto) danego oddziału (pułku). Wyślę dziś maila z fotką do znajomego w Rosji to może się więcej dowiem.
Pytanie
-=Artun10=-
Czy napewno jest to nieśmiertelnik i co oznaczają bicia na nim.Pozdrawiam Artur.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.