Netcom Napisano 30 Marzec 2003 Autor Share Napisano 30 Marzec 2003 Ale tym razem nie mauser i mosin, więc się pytam, co?Ta z lewej ma nabite 37 39 38 G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris(Poland) Napisano 6 Maj 2003 Share Napisano 6 Maj 2003 Znalazlem naboje do Manlichera w okopach z II w.ś.Czy byly one jeszcze w tym okresie uzywane?Czy to pozostalosc po I w.ś.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 6 Maj 2003 Share Napisano 6 Maj 2003 Witam wszystkich. Mam pewne watpliwosci. Na drugim skanie jest mosin i mannlicher, ale na trzecim - obok pudełka zapałek stoi łuska bez kryzy, według mnie jest to mauser. Na kolejnym skanie - dna łusek - jest, jak widać mannlicher. Co wy na to? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin Napisano 31 Marzec 2003 Share Napisano 31 Marzec 2003 A ja się przyznaje do błędu.Oczywiście jest to Mannlicher, ale 6,5 mm jak poprawił mnie któryś z kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 7 Maj 2003 Share Napisano 7 Maj 2003 Karabinów Manlichera w czasie 2 wojny uzywały jednostki węgierskie. Klka z nich walczyło na terenie Polski więc można na nie trafić.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Netcom
Ale tym razem nie mauser i mosin, więc się pytam, co?
Ta z lewej ma nabite 37 39 38 G.
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.