danieloff Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Starsze, Mikołaja I lub Aleksandrowskie są bardziej płaskie i szersze. Jeszcze starsze (mówię na podstawie własnych trafień) są ołowiane lub cynkowe, całkiem płaskie, z mocno wypukłymi numerami lub symbolami. A te ze zdjęć to akurat ajnowsze" carskie guziczki, z okresu tuż przed Wielką Wojną.Daniel
kawon30 Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Tak po kształcie cyfr i tej kropeczce to wygląda na carski,ale chyba raczej okolice Iwojny niż tej z napoleonem.
Wraith Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Napisano 25 Lipiec 2005 Znalzłem na miejscu walk jeszcze sprzed Napoleona, o pierszowojennych bojach w rejonach wielkopolski na których szukałem nic nie wiem, ale kto wie czy jakiś maruder nie pozostawił dla potomnych;-) dzięki za sugestie
ksiądz Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Trochę podobny do twojego znaleziony w Szczecinie prawdopodobnie na pozycjach napoleońskich.Pozdrawiam
danieloff Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 To carski guzik pułkowy z okresu I wojny i trochę przed. W każdym razie Mikołaj II.
Pytanie
Wraith
Jakieś możliwe podpowiedzi?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.