kiler p Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 Czy któryś z Kolegów wie może który wspolczesny kolor z palety RAL odpowiada kolorowi na jaki malowane byly groszkowane guziki niemieckie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 ral-jej kolory sa zmieniane co pare lat, kiedys sklejalem modele i katologi sprzed 10 lat sa nieaktualne, lepiej jak ktos ci odpowie czy to kolor aktualny lub z jakiego okresu.ic do modelarskiego szybciej ci pomoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 polecam RAL 6014( ciemny zieleń )nadaje się w zupełności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Kiler p - nie wszystkie guziki były malowane ,pójdź na łatwiznę i nie maluj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Posłucha bjara, ja sobie kiedyś pomalowałem guziki, po roku nic z farby nie zostało i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 A może inaczej - rzadko kiedy guziki były malowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 Ja mam zapisane, ze RAL 7003. Moja bluza ma pomalowane, ale to sie sciera... szkoda zachodu zeby malowac - można przybrudzić czymś, żeby sie nie błyszczały jak psu... i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 Byly maowane na wiele roznych odcieni - od szrego do zielonego, czesc na lakier, inne na matowo.No i oczywiscie jeszcze dochodza zimowe, biale, lub zielone malowane potem na bialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 Dzieki za odpowiedzi. Chodzi o to, ze sam chetnie bym je nie malowal, ale sa w takim stanie, ze nie mozna ich pokazac bez koloru. http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=203415Po prostu probowalem juz wszystkiego (nawet tego gotowania) i nie moge ich doczyscic. Pomyslalem, ze jak pomaluje, to moze bedzie z nich jakis uzytek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 Pomaluj, ale byle kolor mniej wiecej pasowal, bylo tyle odmian kolorow iz nie gra to roli. Farby modelarskie sie latwiej scieraja niz normalne, wiec mimo iz kolor bedzie nieco inny, to farba tak szybko nie zejdzie.Dodatkowo jak zejdzi, po noszeniu guziki sie wyblyszcza i nie bedzie to tak tragicznie wygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.