Skocz do zawartości

trafienia WONSów, czyli co udało się z ziemi wyrwać

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 348
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...

jako, że nie mogę teraz zamieścić fotek, z braku czasu, więc napiszę tylko, że niebawem pozamieszczamy fotki naszych nowych fantów i to nie tylko z ziemi, ale też ze starych domów, złomów i od nowych znajomych.
Doszło kilka skrzynek na ammo, hełm luftschutzu 3-częściowy i inna drobnica. fotki niebawem, jak wrócimy, albo jak będę miał dostęp do neta tu, gdzie obecnie przebywam.

Szczególne pozdro dla Bjara i Martino.

wonsY

Witamy,
oto fotka naszych nowych fantów. Te pochodzą z pewnej carskiej strzelnicy, oraz z pewnego kartonu - znczy się dostaliśmy od Bjara na wspólnym wypadzie. zwłoki naboju mausera pierwsze z lewej u góry - ze słynnego Ruskiego Brodu.
łuslki polskie w większości, mosinki z lat 1895 - 1910.

reszta - guziki, łuski od Berdana - prezent - bo ja trafiłem jeno 3 dupki :( pocisk od KRNKA (chyba dobrze piszę?) - też prezent i stalowe lakierowane - oczywiście zdezaktywowane naboje ze Skarżyska Kam.i Częstochowy - też prezent.:)

mało mam czasu, mogę jedynie dorzucić jeszcze, że trafiliśmy na resztki resztek zestrzelonego samolotu
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=215776
wątek z głównego.
pozdr. wonsY
PS reszta fotek niebawem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie