Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 brakujące skrzydełko zostało paręnaście minut po zrobieniu tego zdjęcia znalezione...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 oraz połówka innej blaszki SS, lekko walnięta szpadlem :)
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 a to walnięta blaszka już po wyrychtowaniu i czyszczeniu ...PozdrawiamMonsun
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 Ładne fanty po tych Łotyszach rąbiecie - gratulacje! :)pzdr
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Napisano 4 Grudzień 2005 Witam,oto dzisiejsze moje trafienia. Na początek duża runa SS,świeżo po wyciągnieciu z ziemi.
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Napisano 4 Grudzień 2005 i kolejne fotki runy, rozmiar powalający :)
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Napisano 4 Grudzień 2005 magazynek (został w lesie) i kamień do ostrzenia noży i bargnetów
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Napisano 4 Grudzień 2005 i odznaka HJ ( w sumie wyszły nam 4 szt.)PozdrawiamMonsun
szperacz Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 I ja dziś byłem na miejscu gdzie wcześniej znalazłem 2 blaszki . Wyskoczył szturm piechoty( bez sygnatur producenta) i coś" w sreberku .pozdrawiam szperacz
tevzeme Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 Witaj Monsun Sapertorun i SzperaczTen fingiel jest robotą byłego zołnierza jednego z kilku carskich pułków łotewskich które walczyły w styczniu 1917z Niemcami pod Tirelpurvs-30 km od Rygi.Lotyszom po zaciekłych walkach udało sie przerwać potężne umocnieniaw 2 miejscach-bitwa ta zwana była -świąteczną bitwą ze wzgledu na okres w którym ta rzeżnia miała miejsce.W drugiej wojnie -zapewne kombatant miał nadal go na dłonijako pamiatkę-ale to juz dywagacje.Co do runy to za cholerę mi ona nie pasuje na cycki policjanta należącego do ss-trochę za duża.Pogadam z kombatantami.pozdrawiam-dawny brivibai
szperacz Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Mam pytanko : Czy brak sygnatur wykonawcy może oznaczać że szturm piechoty został wykonany na Łotwie?pozdrawiamszperacz
Monsun Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Witaj,odznaka szturmowa piechoty zanleziona przez Ciebie wyprodukowana została na pewno w niemczech! Na Łotwie wykonywano, z tego co mi wiadomo, czaszki, runy i gapy SS.Ponadto faktem również jest to, iż nie wszystkie odznaki niemickie podiadały bicie producenta.W Gdańsku trafiłeś na te blaszki?PozdrawiamMonsun
szperacz Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Dzięki Monsun za wyjaśnienia . Tak , te fanty znalazłem w Gdańsku, oprócz tego znalazłem też trochę złomu np. dziurawy magazynek oraz kawałek zamka od MG.pozdrawiam szperacz
HARRY Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 Szperacz jestem z Gdanska moze wspolne poszukiwanko?
HARRY Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 Szperacz jestem z Gdanska moze wspolne poszukiwanko?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.