Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 srebrny okolicznościowy sygnet ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 i zdjęcie drugiej strony ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 brakujące skrzydełko zostało paręnaście minut po zrobieniu tego zdjęcia znalezione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 mały guzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 połówka blaszki SS. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 oraz połówka innej blaszki SS, lekko walnięta szpadlem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 a to walnięta blaszka już po wyrychtowaniu i czyszczeniu ...PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 Ładne fanty po tych Łotyszach rąbiecie - gratulacje! :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 Witam,oto dzisiejsze moje trafienia. Na początek duża runa SS,świeżo po wyciągnieciu z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 Runa po wstępnym wyprostowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 i kolejne fotki runy, rozmiar powalający :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 i widoczne resztki farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 magazynek (został w lesie) i kamień do ostrzenia noży i bargnetów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 i jeszcze jedna fotka magazynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 i odznaka HJ ( w sumie wyszły nam 4 szt.)PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szperacz Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 I ja dziś byłem na miejscu gdzie wcześniej znalazłem 2 blaszki . Wyskoczył szturm piechoty( bez sygnatur producenta) i coś" w sreberku .pozdrawiam szperacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szperacz Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szperacz Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 sygnatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tevzeme Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 Witaj Monsun Sapertorun i SzperaczTen fingiel jest robotą byłego zołnierza jednego z kilku carskich pułków łotewskich które walczyły w styczniu 1917z Niemcami pod Tirelpurvs-30 km od Rygi.Lotyszom po zaciekłych walkach udało sie przerwać potężne umocnieniaw 2 miejscach-bitwa ta zwana była -świąteczną bitwą ze wzgledu na okres w którym ta rzeżnia miała miejsce.W drugiej wojnie -zapewne kombatant miał nadal go na dłonijako pamiatkę-ale to juz dywagacje.Co do runy to za cholerę mi ona nie pasuje na cycki policjanta należącego do ss-trochę za duża.Pogadam z kombatantami.pozdrawiam-dawny brivibai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szperacz Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 Mam pytanko : Czy brak sygnatur wykonawcy może oznaczać że szturm piechoty został wykonany na Łotwie?pozdrawiamszperacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2005 Witaj,odznaka szturmowa piechoty zanleziona przez Ciebie wyprodukowana została na pewno w niemczech! Na Łotwie wykonywano, z tego co mi wiadomo, czaszki, runy i gapy SS.Ponadto faktem również jest to, iż nie wszystkie odznaki niemickie podiadały bicie producenta.W Gdańsku trafiłeś na te blaszki?PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szperacz Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 Dzięki Monsun za wyjaśnienia . Tak , te fanty znalazłem w Gdańsku, oprócz tego znalazłem też trochę złomu np. dziurawy magazynek oraz kawałek zamka od MG.pozdrawiam szperacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Szperacz jestem z Gdanska moze wspolne poszukiwanko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Szperacz jestem z Gdanska moze wspolne poszukiwanko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek4 Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 tak wygląda cała S.A lu starszy S.Spozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.