Netcom Napisano 25 Marzec 2003 Autor Share Napisano 25 Marzec 2003 Nie to zebym nie wiedział co to jest (odkryłem slady atramentu)- po prostu chcę się pochwalić pierwszymi odkryciami w tym roku.Jak ktos zna sie na kalamarzach-niech sie wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 niezle,niezle, skladam gratulacje:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Miałes szczescie..ciekawe tylko czemu jedna z przykrywek ma inną barwe...troszke dziwnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Jedna z pokrywek jest pokryta czyms w kolorze złota (może złotem), prawdopodobnie dla odróżnienia zawartości. Może w jednym był atrament a w drugim woda albo atrament w innym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Albo piasek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 25 Marzec 2003 Autor Share Napisano 25 Marzec 2003 Nie to zebym nie wiedział co to jest (odkryłem slady atramentu)- po prostu chcę się pochwalić pierwszymi odkryciami w tym roku.Jak ktos zna sie na kalamarzach-niech sie wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 25 Marzec 2003 Autor Share Napisano 25 Marzec 2003 foto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 25 Marzec 2003 Autor Share Napisano 25 Marzec 2003 foto 2 (troche zmieniłem kolory bo wyszlo niewyraźne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 25 Marzec 2003 Autor Share Napisano 25 Marzec 2003 No i dzbanuszek- konstrukcja wieloczęściowa.Oryginalna porcelana niewiadomego pochodzenia.Okres: Wczesny Kaiser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldi Napisano 25 Marzec 2003 Share Napisano 25 Marzec 2003 No,gratuluje koledze. Dla mnie bomba.Jak to przywrócić do stanu świetności to będzie się pięknie prezentowało.A gdzie kolega toto wykopał?(mniej wiecej oczywiście)Polonez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 26 Marzec 2003 Autor Share Napisano 26 Marzec 2003 Tak mniej więcej to w lesie.A tak dokładniej to przy dawnej leśniczówce.Okolice Dębnicy Kaszubskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Netcom
Jak ktos zna sie na kalamarzach-niech sie wypowie.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.