Skocz do zawartości

Poszukiwacze ze Szczecinka

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Waldi. To co wygląda na broń lub amunicję jest zdezaktywowane. Pełne bezpieczeństwo. Mam inne ciekawe fanty lecz dzisiaj nie mogę wgrać zdjęć. Pozdro Geo.....

• Odpowiedzi 239
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

witaj FalkenBurg! Zdjęcia zrobione dzisiaj. Pojemnik do Mg 42 jest w takim stanie. Przekażę chętnie do konserwacji. Powiedz, czy jesteś początkującym zbieraczem i czy chodzisz w teren? Ja dopiero od roku zacząłem swoją przygodę z wykrywką. Posiadam Rutusa Solaris"-jest świetny.

Zdjęcie nr 2- Kontakt 606513080/mogę podarować też jeden hełm do konserwacji/- ponoć szpachel samochodowy i włókno szklane robią cuda ze staroci.

Posiadam lampę nocną z pojazdu wojskowego - II wojna. Piękny egzemplarz-znaleziony na Pomorzu. Brak jedynie klosza. Nadaej się do konserwacji i do zastosowania w starym pojeżdzie. Oddam w dobre ręce.

Witam poszukiwaczy ze Szczecinka". Wreszcie dzisiaj po południu zrobiłem wypad w teren/ miałem miesiąc przerwy/. Radej4x4 byłeś pierwszy więc zadzwoń na nr 606513080 i podaj adres, to prześlę Tobie lampę./ jestem ze Świdwina

znalazłem miesiąc temu takie koło. Dzisiaj odkopałem i zrobiłem fotkę. Nie mogę zabrać sam do samochodu gdyż waży około 100 kg. Może ktoś mi powie od czego jest to koło.Zakopałem je ponownie.

Tabliczka znamionowa od armatki francuskiej 57 mm znaleziona w tamtym roku pod Łobezem. Czy Niemcy posiadali uzbrojenie z Francji lub może Francuzi walczyli po stronie Niemców w formacjach SS. Walki w tym rejonie toczyły oddziały- grupa korpuśna dywizji Barwalde" oraz X korpus SS.

Znaleziony tasak w okolicach Łobza. Widziałem podobny na allegro. Czy to może być fant leśników lub z II wojny? Tam gdzie go znalazłem uskie" urządzili Niemcom porządną jatkę. Z opisów korespondenta wojennego rosyjskiego miejsce namierzyłem bezbłędnie. Polskie opisy wydają mi się trochę naciągane. Jakie są wasze spostrzeżenia. Pozdro Geo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie