kiler p Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Napisano 18 Lipiec 2005 WitamJak usunąć z wierzchu tych guzików farbę (bo tak mi się wydaje, że to czarne to farba) nie niszcząc groszku ? Drugie pytanko - jak pozbyć się tego białego nalotu z tyłu ?Próbowałem już za radą innych kwasku cytrynowego i preparatu scansol, ale bez efektu. W ostatecznosći sięgnąłem po papier wodny, ale źle to się skonczyło dla groszku na testowym guziku.
Boruta Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 To raczej warstwa tlenków. Chyba mechanicznie możesz popróbować, szczotką mosiężną, choć ja tak czyszczę w ostateczności.Pozdrawiam
kiler p Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Napisano 18 Lipiec 2005 Hmmm. Mechanicznie to próbowałem właśnie papierem wodnym - razem z tlenkiem zszedł też groszek i porobiły się dziury. Wolałbym jakąś chemiczną metodę. Thanks anyway.
borszuk Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Można by delikatną elektrolize , potem szczoteczka z delikatnym włosem matalowym (mosiądź itp...).Jeśli szczoteczka jest prawidłowa to nie ma się co bać ,ja tak czyszcze carskie czasem jest lepiej a czasem gorzej.
Cyrograf15 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Wygotuj w wodzie z proszkiem do prania, przecierając twardą szczoteczką do zębów.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.