Skocz do zawartości
  • 0

szabla pozłacana Pruska??Napoleońska?? Proszę o Pomoc

kowal_gda

Pytanie

Napisano

Witam znalazłem coś takiego szkoda ze dalej jest złamana:/ Rękojeść pozlacana!!! niejestem pewien ale ta głowa lwa na dole ma chyba 2 rubiny w oczach lub jakis kamień szlachetny Jak ktoś wie niech pisze!! Co to z jakich lat kto to nosił itp. I jak ktoś wie ile moze byc warte w takim stanie ostrze jest złamane po jakis 30cm

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak to nie sa laski tylko 2 armaty myśle ze to baaardzo żadka żecz a na dodatek w 1 skrytce było to i polski bagnet Perkun jak nowy:)Stan dosłownie strychowy!! i Bagnet od mausera oraz jakis dziwny sztylet wyglada mi na jakis turecki terz dam go do indentyfikacji

Napisano
Raczej nie jest to nic żadkiego. Nie interesuję się bronią białą, a mimo to była to jedna z dwóch szabel jakie przeszły mi przez ręce. Dodam, że stan było o niebo lepszy od tego co tu widać. Nie są to rubiny, ale szkiełka. Za taką samą szablę, ale w stanie bdb. minus dostałem jeśli mnie pamięć nie myli chyba 700 zł.
Napisano
ok jest to masówka która sie trafia codziennie :) ogaldalo to 2 jubilerow i każdy stwierdzil ze są to male rubinki.
Zaraz wkleje moje 2 znaleźiko z ostatnich dni może byc bardzo ciekawe stan idealny
Napisano

Witam znalazłem coś takiego szkoda ze dalej jest złamana:/ Rękojeść pozlacana!!! niejestem pewien ale ta głowa lwa na dole ma chyba 2 rubiny w oczach lub jakis kamień szlachetny Jak ktoś wie niech pisze!! Co to z jakich lat kto to nosił itp. I jak ktoś wie ile moze byc warte w takim stanie ostrze jest złamane po jakis 30cm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie