Gość Napisano 19 Marzec 2003 Napisano 19 Marzec 2003 Bardzo radosnym faktem jest fakt,ze na forum Odkrywcy pojawił się post wypuklajacy błedy w artykule o minach.Posty takie powinny byc cześciej.Po to,zeby nie doświadczeni czytelnicy,dla których ta gazeta jest niestety wyrocznią nie popełniali błedów i nie uczyli się bzdur.Odpowiadam tu na oświadczenie pana redaktora naczelnego jakie zapodał we wstępniaku w styczniu.Otóz postanowił on,że bedzie sie starał żeby gazeta była lepsza i ciekawsza.By zdjać mu nieco ciezaru z barków - niech chłopina się nie męczy,podam wykaz artykułów z ostatnich 3miesiecy,gdzie roi sie od błędów i bzdur.Czy pan redaktor naczelny ich nie dojrzał?A moze nie jest wstanie tego uczynic z powodu braku wiadomości?Jesli tak ,to powinien mieć osoby,które fachowo i merytorycznie skonsultuja teksty.A moze jest ktoś taki i jest ziarno prwady w tym ,ze artykuły konsultuje znany poszukiwacz???Jeżeli tak,to radziłbym go szybko zmienić albo podszkolic.A teraz wykaz artykułów.Nie będe opisywał błedów ,bo mi sie nie chce.Jeśli sami ich nie znajdziecie-to za kilka dni podam szczegóły:Grudzień 2002:Batalia o forty-Joanna OrłowskaCzołgi z Doliny Smierci-ProteusSkarby Rokickiego Wzgórza-Grzegorz PrzybyszRekonstrukcja Umundurowania Zołnierza WehrmachtuObrona Festung Breslau-Radoaław SzewczykStyczeń 2003:Rekonstrukcja Zołnierza Niemieckiego 1917Jeep na wschodzie-Radosław SzewczykDobra mina w życiu poszukiwacza-Wojciech StojakLuty 2003:Bezcenne śmietnisko-Joanna OrłowskaFront Wschodni-Mundury ZimoweMiny-Marek Pirsdalej na szereg pytań zasługuje cykl o nożach pana Sergiusza M oraz cykl odświezania czy wręcz publikowania ponownie artykułów,jakie juz były-np.Taka sobie tabliczka-pana Kaszuby.I powtarzanie tekstów wcześniej opracowanych-np.o sprzęcie do poszukiwań.Ponadto w gazecie jest coraz wiecej relacji z imprez i to nie poszukiwaczy ale rekonstruktorów-a jedno z drugim wiele wspólnego nie ma.Artykuły o zamkach i legendy skarbowe w tych obiektach.Droga redakcjo-o tym to mozna przeczytac w przewodniku turystycznym.Co z tego,ze piszecie-czy nikt nie jest wstanie tam pojechać i poszukać??Natomiast cykl o nozach traci szkoła przetrwania,lecz ciekaw jestem czy autor jedynie z tym nozykiem w terenie dałby sobie radę?Chyba,że przez teren ktoś rozumie wycieczkę samochodem i zycie w domku kampingowym.fakt że w ostatnim numerze jest mnie artykułów z błędami mam wrazenie,ze jest spowodowany tym,ze w gazecie nie ma nic ciekawego do czytania.Z powazaniem,jeszcze czytelnik-P.M.Marcinkiewicz.
Gość Napisano 19 Marzec 2003 Napisano 19 Marzec 2003 Czy doszukiwanie sie błędów w OPOWIADANIU nie jest już przesadą...?? Przecież Skarby Rokickiego wzgórza" to opowiadanie - a nie reportaż z pola bitwy.......no chyba że chodzi o błędy ortograficzne ;-)Ludwik S.
past Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 fakt faktem Pan Mitin wcześniej pisał to samo w Komandosie
jazlowiak Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 Ja z oczywistych powodów czytuje Odkrywcę", ale nie wiedziałem że ta gazeta promująca niemczyznę i niemieckie siły zbrojne popełnia tyle błędów w artykułach o swojej ulubionej armii.
Gość Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 Przez parenascie lat czytalem tylko o jednej i tylko slusznej armi.Ciesze sie ze teraz moge poczytac i innych armiach.Do szanownego Pana Jazlowiaka , jak Panu nie odpowiada Odkrywca moze Szanowny Pan zawsze poczytac organ jedynej i przewodniej partii NIE".
jazlowiak Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 Kolego więcej luziku, w końcu pasta kiwi but ożywi, ja po prostu się dziwię, że w artykułach o niemieckiej armii promowanej w Odkrywcy jest tyle błędów. A niestety Nie", nie pretenduje do miana gazety eksploatorów militariów, podobnie jak Nasz Dziennik", Szczerbiec" i inne gadzinówki, przeznaczone dla prostych, nieskomplikowanych ludzi o jasno wyartykułowanych poglądach (zresztą sam namiętnie czytuję i Nie" i Nasz Dziennik"). Poszukaj na tym forum opinii specjalisów, którzy jasno wypunktowali pomyłki i mniej emocji:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.