pol Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2005 Witam wszystkich dzisiaj na osłode w miejscu zamiaast ok nastu hełmów i tylez samo róznego oporządzenia wyskoczyła mi niestety niekompletna tarcza za Demjansk , ale zeby nie było za fajnie peknieta wzdłóż miecza i skrzydła samolotu.I tu moje pytanie czy możliwe jest jakies połączenie tych elementów, żeby jakos to wygladało.A i najważniejsze wykonana jest z cynku, to tak zeby juz wogóle nie było za łatwo.Macie jakies doświadczenia w naprawie cynkowy fantów, czy skazany bede niestety łączyć to na klej.Proszę o pomoc i czekam na odp.P.S.Jakby ktoś z was posiadał górę odznaki równierz cynkowa tj. wrone wraz z napisem w dobrym stanie i chciał sie pozbyc to prosze o oferty na mailapozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Niestety tylko klej(żywica).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 moze byc tez poksylina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 cynk: temperatura topnienia (oC) 419,53Cyna:Temperatura topnienia 231,97°C sprubuj lutownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Tak tylko jaka jest temperatura topnienia tlenków cynku? Bo one się nie lutują i należało by je roztopić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Ja radzę zostawić tarczę taka jaka jest. Masz może jej zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 tlenkow sie nie lutuje, poprostu oczysc powierzchnie mechanicznie, poźniej chemicznie [pasty itp.]. topisz cyne nie cynk, garnek cynkowy polatalem, to wronke tesz powinno ci chwycic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2005 Imperorr no własnie ze wronke to dopiero poszukuje , narazie mam tylko samolot i miecze, bjar_1 zdjecia postaram sie zamiescic w tym tygodniu.P.S. Jeszcze raz naprawde jakby ktos miał cynkowa góre oczywiscie orginał z napisem i chciał sie jej pozbyc, yo chetnie kupie, a jak nie to poczekam do wiosny bo narazie pokrzywy typu 1,70 zabardzo odczułem i nie mam takiego zasiegupozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Ja bym ew. na Super Glue.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Cynkowy wykop to prawie same tlenki, ja oskrobiesz to raczej nic nie zostanie. Świeży" garnek czy ocynkowana rynna to zupełnie inna sprawa.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.