bjar_1 Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Niedawno ktoś wstawił tą fotkę na Forum ,wykonana jest faktycznie w Kielcach (na rynku) a że dziś byłem w jego okolicy to zrobiłem fotkę. Stanąłem w trochę innym miejscu ,ale ogólna koncepcja" jest zachowana. Najpierw zdjęcie z 1939 r. ...
bjar_1 Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 ...i dziś około godziny 14-tej. Budynki stoją ,jak stały w 1939 roku! W tle wieże katedry.pozdrawiam!bjar_1
kolekcj Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Tylko co ciekawe przed 66 laty ruch na ulicy był większy :)
kolekcj Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Widzisz, przypomniałeś mi zdjęcie które kiedyś trafiłem. Kupiłem zestaw zdjęć z garnizonu armii Czechosłowackiej w Jelsavie. (Obecnie na terenie Słowacji) Wśród nich było także kilka zdjęć cywilnych", o których rozszyfrowanie się pokusiłem. Między innymi było tak zdjęcie, jak się później okazało, kościoła ewangelickiego. Kościół ten wybudowano w latach 1784-1785. Jednak, wieża została do niego dobudowana dopiero w 1834 roku. W tym zdjęciu jest jakiś klimat. Mimo małego formatu widać na nim reklamę sklepiku z butami Bata" i inne ciekawe detale (niestety 100KB nie pozwala mi na umieszczenie go tu jakiejś super rozdzielczośći)Szukałem więc na necie czegoś o mieście i ku mojemu zdziwieniu trafiłem na jednej ze stron www, niemal identyczne współczesne zdjęcie.
bjar_1 Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Ciekawe są takie porównania ,jak będę miał czas to rzucę jeszcze 2 archiwalne z 1939 r. i porównawcze 2 nowe z Końskich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.