sanshin Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Witam!Mam pytanie dotyczące transportu na wyspę sobieszewską a mianowicie czy kursują tam jakies busy czy pksy z gdyni bo kolejką i autobusem to trochę drogo wychodzi.Będę wdzieczny za info.pzdrSanshin
rubel Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Witam!Kursuja tylko miejskie z gdanska.Linia 112 i 186 odjezdzaja z dworca co pół godzinypozdrawiam
beaviso Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Sanshin, dojedziesz tylko SKM + autobus gdański. To jedyny sposób.A poza tym, PKS jest wg mnie drogi. Gdyby z Gdyni jeździł do Sobieszewa (ok. 40 km), to zapłaciłbyś. Studenci nie mają zniżek na jednorazowe przejazdy. Bilet normalny PKS Gdańsk na 41-45 km kosztuje 8-9 zł w jedną stronę!Najtaniej wychodzi chyba tak:- z Gdyni Karwin lub Polifarbu jechać autobusem bodaj 171 (3 zł x 2) do pętli tramwajowej w Oliwie- albo jedziesz kolejką i wysiadasz już na SKM Gda-Oliwa- kupujesz bilet całodobowy (9.10 normalny) i jeździsz po Gdańsku tramwajami i autobusami do woli przez 24 hTak czy siak do/z Sobieszewa opłaca się - nawet jadąc z Gda Gł - kupować bilet całodobowy. Tak więc możesz równie dobrze jechać już z Oliwy tramwajem do Gda Gł. Przynajmniej zapłacisz ciut mniej za kolejkę (tylko do Oliwy, a nie Gł.)Pamiętaj jednakże, że czas to też pieniądz :)Więcej czasu w podróży = mniej na poszukiwaniach = mniej fantów.pozdr, M.
sanshin Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 ok dzieki czyli zostaje mi tylko kolejka i autobus.pzdrSanshin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.